IGPF: Aproximativ 11,5 milioane de persoane au trecut prin punctele de frontieră între 1 iunie şi 20 august

IGPF: Aproximativ 11,5 milioane de persoane au trecut prin punctele de frontieră între 1 iunie şi 20 august

Aproximativ 11,5 milioane de persoane au trecut prin punctele de frontieră între 1 iunie şi 20 august, a anunţat, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

"În perioada 1 iunie - 20 august 2021 au trecut frontiera aproximativ 11,5 milioane persoane, din care aproximativ 9 milioane cetăţeni UE şi 2,5 milioane cetăţeni non UE şi peste 3,2 milioane mijloace de transport. În ceea ce priveşte punctele de frontieră, în perioada mai sus menţionată cel mai tranzitat a fost PTF Aeroport Henri Coandă, cu un trafic de peste 2 milioane de persoane, urmat de PTF Nădlac II cu aproximativ 760.000 persoane şi PTF Giurgiu, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 700.000 de persoane", se arată într-un comunicat al IGPF transmis AGERPRES.

La frontiera cu Republica Moldova, cel mai mare tranzit a fost la Albiţa - 700.000 de persoane. La frontiera cu Bulgaria, un trafic intens s-a înregistrat şi la Vama Veche, pe unde au trecut aproximativ 560.000 de persoane, iar la frontiera cu Serbia, prin PTF Moraviţa, au trecut peste 185.000 de persoane.

"Având în vedere că este sfârşit de sezon estival, în această perioadă se înregistrează o creştere a valorilor de trafic prin punctele de trecere a frontierei, sens în care Poliţia de Frontieră Română a dispus toate măsurile care sunt în competenţa instituţiei pentru asigurarea unui control operativ şi fluent. Încă de la începutul sezonului estival, conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus structurilor teritoriale o serie de măsuri prin care să-şi adapteze misiunile, resursele umane şi materiale la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ prin punctele de trecere a frontierei", se menţionează în comunicat.

Astfel, a fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, peste 3.900 de poliţişti de frontieră desfăşurând, zilnic, activităţi de supraveghere şi control. De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, iar în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

IGPF precizează că se continuă şi măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere ale frontierei şi în zona de competenţă.

Călătorilor li se recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor, precum şi pregătirea din timp a documentelor de călătorie.

"Reamintim că, pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat. Timpul de aşteptare este actualizat, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute", mai anunţă IGPF. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Armata Română își primenește aeronavele de luptă