IGPF: Peste 8.600 de cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

IGPF: Peste 8.600 de cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

Un număr de 76.233 de persoane au intrat în ţară vineri prin punctele de frontieră, dintre care 8.623 cetăţeni ucraineni, în scădere cu 5,9% faţă de ziua precedentă.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.059 cetăţeni ucraineni (în uşoară creştere cu 1,5%) iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.688 cetăţeni ucraineni (scădere cu 23,8%), precizează sâmbătă Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, de la declanşarea acestei crize, până la 8 aprilie, ora 24,00, au intrat în România 659.064 cetăţeni ucraineni.

IGPF informează că în continuare controlul la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare.

"Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute. Rugăm cetăţenii să se informeze doar din surse oficiale", se mai menţionează în comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!