IGPF: Valorile de trafic în punctele de frontieră mai mici cu 90% faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut

IGPF: Valorile de trafic în punctele de frontieră mai mici cu 90% faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut

Valorile de trafic în punctele de frontieră pentru persoane şi autoturisme se menţin la valori mult mai scăzute faţă de perioada similară a anului trecut, cu până la 90%, dar în acelaşi timp rămâne relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă, informează, duminică, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

În perioada minivacanţei de 1 Mai, peste 4.600 poliţişti de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfăşurând atât misiuni de supraveghere şi control la frontieră, cât şi ca forţe de sprijin alături de colegii de la Poliţie şi Jandarmerie, cât şi în derularea activităţilor specifice minivacanţei de 1 Mai.

"În ultimele 48 de ore (01-02.05.2020) prin punctele de frontieră au efectuat formalităţile de control aproximativ 40.300 persoane, cetăţeni români şi străini şi peste 25.900 mijloace de transport, dintre care peste 21.200 automarfare. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 20.200 persoane cu 13.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 20.100 persoane cu 12.200 mijloace de transport", a precizat IGPF, într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

Cea mai tranzitată frontieră este în continuare frontiera comună cu Ungaria pe unde, în acelaşi interval de timp, au intrat în ţară aproximativ 14.000 de persoane cu peste 9.300 mijloace de transport, din care peste 7.400 automarfare.

Potrivit sursei citate, în această perioadă, formalităţile de frontieră au urmat aceeaşi procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Conform IGPR, în zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 72 fapte ilegale (32 infracţiuni şi 40 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini; au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 335.700 lei valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 17.700 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 17 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a cinci cetăţeni români din diferite motive legale, mai precizează IGPF. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD