IGPR: 100 de sancţiuni în valoare de 25.000 de lei, aplicate în urma controalelor la taxiuri şi maşini închiriate

IGPR: 100 de sancţiuni în valoare de 25.000 de lei, aplicate în urma controalelor la taxiuri şi maşini închiriate

Direcţia de Poliţie Transporturi a aplicat 100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 25.000 de lei, în urma unei acţiuni de control, organizată luni, pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul transportului rutier, în regim de taxi şi în regim de închiriere, precum şi a respectării prevederilor Legii nr. 55/2020.

"Activităţile derulate pe parcursul acţiunii au avut ca obiective eliminarea pirateriei şi verificarea activităţii taximetriştilor autorizaţi, respectarea normelor legale care reglementează activitatea de transport persoane şi diminuarea concurenţei neloiale, verificarea stării tehnice a autoturismelor şi a aparatelor de taxat", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), transmis, marţi, AGERPRES.

Totodată, a fost verificat modul de respectare a normelor în vigoare, în scopul prevenirii/limitării răspândirii noului coronaravirus SARS-CoV-2, precum şi modul de purtare a măştii de protecţie în mijloacele de transport în comun.

"Au fost verificate 248 de autovehicule, legitimate 441 de persoane, iar, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 25.000 de lei", precizează IGPR.

Nouă dintre sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 83 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, şapte pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 şi una la alte acte normative.

De asemenea, în cadrul acţiunii, au fost retrase trei certificate de înmatriculare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

5 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...