IGPR: 11 persoane audiate, într-un dosar de trafic de minori, proxenetism şi organizarea ilegală de jocuri de noroc

IGPR: 11 persoane audiate, într-un dosar de trafic de minori, proxenetism şi organizarea ilegală de jocuri de noroc

Poliţiştii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au efectuat, joi, 14 percheziţii domiciliare în municipiul Giurgiu şi în localitatea Vedea, la membrii unei grupări infracţionale, 11 persoane fiind conduse la audieri.

"Membrii vizaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 65 de ani, sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj, trafic de minori, proxenetism, trafic de droguri de mare risc, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune şi organizarea ilegală a jocurilor de noroc", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis AGERPRES.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 - 2017, membrii grupării ar fi înlesnit practicarea prostituţiei pentru nouă tinere în vederea obţinerii de foloase patrimoniale în state din Spaţiul Schengen, precum Austria, Germania, Suedia şi Marea Britanie.

De asemenea, ar fi exploatat sexual trei minore, pe raza judeţului Giurgiu, atât în locuinţele celor în cauză, ale clienţilor racolaţi, cât şi într-o unitate hotelieră.

"Minorele exploatate ar fi obţinut, în schimbul serviciilor sexuale prestate, în favoarea clienţilor racolaţi de către membrii grupării, sume cuprinse între 200 şi 400 de lei zilnic, din care ele primeau sume derizorii, iar în unele cazuri ar fi fost agresate fizic şi psihic", se arată în comunicat.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate şi indisponibilizate şapte telefoane mobile, nouă cartele SIM, patru carduri şi un stick de memorie, două hard disk-uri, înscrisuri doveditoare ale unor transferuri bancare, carduri bancare şi un autoturism de lux.

La acţiune au participat poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurori DIICOT, lucrători ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, ai BCCO Bucureşti, SCCO Giurgiu şi s-a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei "Vlad Ţepeş".

Pe data de 4 octombrie 2017, au mai fost efectuate, în cauză, 30 de percheziţii domiciliare în municipiul Giurgiu şi una în judeţul Ilfov, la alţi membri ai grupării infracţionale.

Cei în cauză, în perioada anilor 2012 - 2017, ar fi acordat diverse sume de bani cu titlu de camătă, percepând dobânzi cuprinse între 10% şi 15% lunar, persoanele care se îndatorau în acest mod fiind nevoite să lase drept gaj locuinţele sau autoturismele deţinute.

În cazul persoanelor vătămate, care nu puteau restitui dobânzile impuse, se recurgea la ameninţări şi chiar corecţii fizice în vederea înapoierii sumelor de bani datorate.

"O parte a grupării ar fi acţionat pe teritoriul unor state din Spaţiul Schengen, în special Austria, Germania, Suedia, dar şi în Marea Britanie, în vederea obţinerii de profituri infracţionale, în urma facilitării practicării prostituţiei de către tinere racolate în special de pe raza judeţului Giurgiu", se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, o altă modalitate de obţinere a veniturilor infracţionale o reprezenta organizarea, în mod ilegal, de jocuri de noroc de tip poker sau barbut.

"Astfel, unii dintre membrii grupării ar fi înşelat alţi participanţi de bună credinţă, cu ocazia desfăşurării acestor jocuri neautorizate, prin diverse metode tehnice de natură a modifica rezultatul jocului. În urma percheziţiilor desfăşurate anul trecut, au fost identificate pachete de cărţi folosite pentru trucarea jocurilor de poker şi au fost indisponibilizaţi 160.050 de euro, 83.190 de lei şi 2.450 de lire sterline", precizează IGPR.

În cauză, în cursul lunii aprilie 2018, 28 de persoane au fost trimise în judecată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...