IGPR: 3,2 kg de cannabis, 12 doze de heroină, precum și alte droguri, ridicate în două săptămâni

IGPR: 3,2 kg de cannabis, 12 doze de heroină, precum și alte droguri, ridicate în două săptămâni

O cantitate de 3,2 kg de cannabis, 7,5 kg de masă vegetală, 12 doze de heroină, precum și diverse cantități de cocaină și hașiș au fost ridicate de polițiști, în urma a 30 de percheziții efectuate în perioada 9 - 22 decembrie, informează un comunicat de presă al Poliției Române transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, investigațiile au vizat probarea activității infracționale a 83 de persoane bănuite, iar perchezițiile au fost efectuate în imobilele folosite de acestea. A fost efectuată, de asemenea, o percheziție informatică asupra echipamentelor folosite în activitatea infracțională. Poliția mai informează că 26 de persoane au fost reținute sau arestate.

"În urma activităților desfășurate, au fost ridicate peste 3,2 kg de cannabis, 7,5 kg de masă vegetală, 3 g de heroină, 12 doze de heroină, 92 de g de hașiș, 35 de g de cocaină, 50 de g de amfetamine, 4 g MDMA, 33 de comprimate de MDMA, 3 cântare folosite la cântărirea drogurilor, un laptop, un HDD, 25 de telefoane mobile, un mediu de stocare și 3 cartele SIM. Au fost ridicați ori au fost instituite măsuri asiguratori față de peste 11.800 de lei, 1.250 de euro, 3.600 de dolari și 200 de lire sterline", se arată în comunicatul citat.

La acțiuni au participat 185 de polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale și teritoriale ale Poliției Române.

Activitățile au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea DIICOT.

Conform comunicatului menționat, trei dintre aceste percheziții au avut loc în județele Bacău și Arad, la locuințele a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc și finanțarea în vederea cumpărării de droguri.

"În zilele de 17 și 18 decembrie, polițiștii și procurorii au acționat în județul Bacău și într-un punct de trecere a frontierei din județul Arad, pentru prinderea în flagrant delict a unui bărbat, de 27 ani, din Bacău, bănuit de introducerea în țară de droguri de risc. În urma controlului efectuat asupra autoturismului acestuia, polițiștii au găsit, disimulate în anvelope, 2.856 de grame de cannabis și 92 grame de hașiș. Față de acesta, polițiștii au luat măsura reținerii pe ordonanță, pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru introducere în țară de droguri de risc, fără drept, și trafic de droguri de risc", adaugă sursa citată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor