IGPR: 46 de percheziţii în 10 judeţe şi în Bucureşti într-un dosar de evaziune fiscală cu bunuri şi servicii

IGPR: 46 de percheziţii în 10 judeţe şi în Bucureşti într-un dosar de evaziune fiscală cu bunuri şi servicii

Poliţiştii efectuează, joi, 46 de percheziţii în 10 judeţe şi în Bucureşti la sedii şi puncte de lucru ale unor firme, precum şi la locuinţele unor persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000.000 de lei prin evaziune fiscală, informează IGPR.

Şase persoane urmează să fie duse la audieri.

Potrivit sursei citate, 76 de poliţişti de la Inspectoratele de Poliţie Judeţene Mureş, Hunedoara, Buzău, Caraş-Severin, Ilfov, Braşov, Iaşi, Galaţi, Harghita, Teleorman, precum şi din Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, efectuează activităţile în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - IPJ Mureş în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 - 2016, reprezentanţii unui agent economic din judeţul Mureş ar fi efectuat livrări de bunuri şi servicii fără a le înregistra în evidenţa contabilă, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat.

De asemenea, în perioada 2014 - 2016, societatea din Târgu Mureş ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi de achiziţie de bunuri de la mai multe societăţi de tip "fantomă", prin care ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro