IGPR: Acţiune în 5 judeţe privind starea tehnică a vehiculelor; 528 de sancţiuni, aplicate în două zile

IGPR: Acţiune în 5 judeţe privind starea tehnică a vehiculelor; 528 de sancţiuni, aplicate în două zile

Poliţiştii rutieri din Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare şi Timiş au acţionat, pe 11 şi 12 mai, în cele cinci judeţe pentru reducerea numărului accidentelor rutiere cu consecinţe grave produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Potrivit IGPR, la acţiune au participat poliţişti rutieri care, în colaborare cu specialişti din cadrul Regiei Autonome - Registrul Auto Român, au verificat 946 de autovehicule şi au aplicat 528 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 6 au fost aplicate pentru deficienţe ale sistemul de frânare, 4 pentru deficienţe ale mecanismului de direcţie, 34 pentru deficienţe ale sistemului de rulare (anvelope), 43 pentru deficienţe ale instalaţiilor de iluminare/semnalizare şi 10 pentru aplicare folii neomologate sau tratamente chimice pe parbriz, geamurile laterale ori lunetă, se arată într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

De asemenea, 34 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru alte deficienţe tehnice, 16 pentru neefectuarea în termen a inspecţiei tehnice periodice, 308 pentru alte abateri de la normele rutiere şi 73 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

Pentru deficienţe periculoase la sistemul de frânare au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 5 permise de conducere, iar pentru deficienţe periculoase la mecanismul de direcţie - 4 permise de conducere. Pentru alte abateri, au fost reţinute 6 permise de conducere.

Totodată, au fost retrase 123 de certificate de înmatriculare, dintre care 109 au fost retrase vehiculelor înmatriculate în România şi 14 în cazul altor state.

Poliţiştii rutieri au dispus în 7 cazuri imobilizarea autovehiculelor respective, întrucât pericolul creat de deficienţele tehnice constatate era major, evitându-se în acest fel producerea unor evenimente rutiere, precizează sursa citată.

În cadrul activităţilor de control, au fost constatate 3 infracţiuni dintre care 2 la regimul circulaţiei şi 1 de altă natură. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA