IGPR: Aproape 2,5 kilograme de droguri, confiscate în perioada 3-16 februarie

Polițiștii au efectuat pe parcursul a două săptămâni 81 de percheziții în urma cărora au confiscat aproximativ 150.000 de lei, șapte autoturisme, aproape 2,5 kilograme de droguri, peste 600 de fiole și comprimate, echipamente IT și bancnote susceptibile a fi falsificate, informează un comunicat al IGPR transmis sâmbătă AGERPRES.

În perioada 3-16 februarie, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat acțiuni operative pentru destructurarea unor grupări infracționale specializate în trafic de persoane, trafic și consum ilicit de droguri, criminalitate informatică și spălare de bani.

În cadrul investigațiilor, pentru probarea activității infracționale a 186 de persoane bănuite, polițiștii au efectuat 81 de percheziții ce au vizat imobilele folosite de acestea. În urma acțiunii polițiștilor 54 dintre persoanele vizate au fost reținute sau arestate.

Potrivit sursei citate, polițiștii au confiscați 64.600 de lei, 17.750 de euro, șapte autoturisme, 1,03 kilograme de cannabis, 700 mililitri rezină de cannabis, 500 grame de MDT, 150 grame de masă vegetală, 326 de comprimate, 178 de fiole, 100 de comprimate de MDMA, 0,11 grame de heroină, două doze de heroină, 101 grame de hașiș și 2 grame de cocaină.

De asemenea, polițiștii au ridicat cinci unități hard disk, 12 laptop-uri, șase unități centrale, patru tablete, o cameră foto, 26 de cartele SIM, 146 de medii de stocare, 54 de telefoane mobile, șase arme, 81 de cartușe, 100 de bancnote de 50 de euro, 110 filtre pentru țigări artizanale, 30 de pachete de foițe pentru țigări, 273 de plicuri, o pipă, cinci cântare electronice și un grinder.

La acțiunile desfășurate au participat peste 300 de polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, care au fost sprijiniți de celorlalte structuri centrale și teritoriale ale Poliției Române și au cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Activitățile desfășurate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea DIICOT.

AGERPRES / (AS — autor: Florentina Peia, editor: Marius Frățilă )


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată un prădător PNL mufat la resursele statului. A și dat primul tun

2 Noua modă la Buzău / eleva cu pușcălău

3 Rareș Bogdan / „În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu z…

4 Primul șoc pentru penali! Predoiu deschide ușa reintrării SRI în lupta anticorupție

5 PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala