IGPR: Aproape 2,5 kilograme de droguri, confiscate în perioada 3-16 februarie

IGPR: Aproape 2,5 kilograme de droguri, confiscate în perioada 3-16 februarie

Polițiștii au efectuat pe parcursul a două săptămâni 81 de percheziții în urma cărora au confiscat aproximativ 150.000 de lei, șapte autoturisme, aproape 2,5 kilograme de droguri, peste 600 de fiole și comprimate, echipamente IT și bancnote susceptibile a fi falsificate, informează un comunicat al IGPR transmis sâmbătă AGERPRES.

În perioada 3-16 februarie, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat acțiuni operative pentru destructurarea unor grupări infracționale specializate în trafic de persoane, trafic și consum ilicit de droguri, criminalitate informatică și spălare de bani.

În cadrul investigațiilor, pentru probarea activității infracționale a 186 de persoane bănuite, polițiștii au efectuat 81 de percheziții ce au vizat imobilele folosite de acestea. În urma acțiunii polițiștilor 54 dintre persoanele vizate au fost reținute sau arestate.

Potrivit sursei citate, polițiștii au confiscați 64.600 de lei, 17.750 de euro, șapte autoturisme, 1,03 kilograme de cannabis, 700 mililitri rezină de cannabis, 500 grame de MDT, 150 grame de masă vegetală, 326 de comprimate, 178 de fiole, 100 de comprimate de MDMA, 0,11 grame de heroină, două doze de heroină, 101 grame de hașiș și 2 grame de cocaină.

De asemenea, polițiștii au ridicat cinci unități hard disk, 12 laptop-uri, șase unități centrale, patru tablete, o cameră foto, 26 de cartele SIM, 146 de medii de stocare, 54 de telefoane mobile, șase arme, 81 de cartușe, 100 de bancnote de 50 de euro, 110 filtre pentru țigări artizanale, 30 de pachete de foițe pentru țigări, 273 de plicuri, o pipă, cinci cântare electronice și un grinder.

La acțiunile desfășurate au participat peste 300 de polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, care au fost sprijiniți de celorlalte structuri centrale și teritoriale ale Poliției Române și au cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Activitățile desfășurate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea DIICOT.

AGERPRES / (AS — autor: Florentina Peia, editor: Marius Frățilă )

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție