IGPR: Aproape 3 tone de droguri și 6.000 de comprimate ridicate în vederea confiscării și 41 de grupări infracționale destructurate în primul semestru

Poliția Română a ridicat în vederea confiscării, în urma a peste 400 de acțiuni și aproape 1.000 de percheziții desfășurate în primele 6 luni ale anului, aproape 3 tone de droguri și 6.000 de comprimate și a descoperit 28 de culturi de droguri ilegale, fiind destructurate 41 de grupări infracționale organizate, potrivit unui comunicat remis duminică AGERPRES.

În primul semestru, Poliția Română, prin structurile de combatere a criminalității organizate, a desfășurat 403 de acțiuni operative în domeniul combaterii traficului de droguri și 937 de percheziții domiciliare, în cadrul cărora au fost destructurate 41 de grupări infracționale organizate, precizează comunicatul citat.

În urma acestor acțiuni, 459 de persoane au fost reținute, iar față de 427 dintre acestea, instanța a dispus arestarea preventivă. Totodată, față de 163 de persoane s-a dispus continuarea cercetărilor sub control judiciar.

În perioada menționată, în 409 dosare penale pe linie de combaterea traficului de droguri au fost întocmite rechizitorii, fiind trimise în judecată 315 persoane fizice și juridice, dintre care 196 de persoane au fost reținute sau arestate.

De asemenea, polițiștii descoperit 28 de culturi ilegale de droguri (dintre care 19 indoor) și au ridicat în vederea confiscării 2.844 de kilograme de droguri, din care 2762 de kilograme droguri de mare risc și 5.897 de comprimate.

Au fost instituite sechestre asiguratorii pe 1.478.494 de lei, 135.845 de euro, 8.750 de dolari, bunuri și mărfuri în valoare de 897.000 de lei, 15 arme de foc, 2.998 de bucăți de muniție. Valoare totală a măsurilor asigurătorii instituite este de 3.747.000 de lei.

"Eficiența instrumentelor implementate la nivelul Poliției Române și strânsa cooperare cu instituțiile de aplicare a legii la nivel național (ex. D.I.I.C.O.T., S.R.I.) s-au concretizat printr-o reacție promptă ce a condus implicit la destrămarea unor grupări infracționale complexe. De asemenea, cooperarea polițienească internațională cu instituțiile de aplicare a legii din Germania, Franța, Italia, Spania, Austria, Marea Britanie și Norvegia, precum și cu agențiile de aplicare a legii din SUA, facilitat de birourile de legătură FBI, DEA, Secret Service de la București, este un instrument care oferă soluții la nivel strategic și operațional pentru contracararea traficului de droguri la nivel mondial", se arată în comunicatul citat.

Potrivit acestuia, rezultatele obținute "evidențiază continuarea progreselor realizate în anii anteriori, iar aprecierile pe plan intern și internațional confirmă eficiența mecanismelor de prevenire și combatere implementate de structurile Poliției Române".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sondaje PSD cu erori mari și facturi uriașe

2 Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de ma…

3 Cum susținea Viorica Dăncilă în PE adoptarea Ordonanței 13 care-l salva pe Dragnea

4 Ce e asta? Astăzi este ziua Olguței, cumva?

5 Rareș Bogdan / Dezbaterea lui Iohannis va fi pe model american. Ne așteptăm ca audiența să fie de peste 7 milio…

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima