IGPR: Autospeciala implicată în accidentul din judeţul Brăila avea revizia efectuată în luna mai

IGPR: Autospeciala implicată în accidentul din judeţul Brăila avea revizia efectuată în luna mai

Inspectoratul General al Poliţiei Române precizează, miercuri, că autospeciala implicată în accidentul produs marţi seară pe raza comunei Ianca, din judeţul Brăila, şi în urma căruia doi poliţişti au murit, avea revizia făcută în luna mai, iar inspecţia tehnică periodică era valabilă până în luna octombrie 2021.

"Urmare a apariţiei în spaţiul public a unor informaţii eronate, referitoare la tragicul accident rutier petrecut în cursul serii de ieri, pe raza comunei Ianca, din judeţul Brăila, în urma căruia doi poliţişti şi-au pierdut viaţa, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări: Colegii se aflau în serviciul de patrulare, cu o autospecială de poliţie Dacia Logan, an de fabricaţie 2018, inscripţionată şi dotată cu rampă de avertizare optico - acustică. Autospeciala avea revizia efectuată în luna mai, la reprezentanţa producătorului din Brăila, iar inspecţia tehnică periodică era valabilă până în luna octombrie 2021", se menţionează într-un comunicat al IGPR, transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la data producerii accidentului autoturismul avea un rulaj de aproximativ 64.000 de Km.

Expertiza tehnică şi celelalte probe administrate în cadrul dosarului penal vor stabili cauzele accidentului rutier, precizează IGPR.

"Considerăm că este prematur ca unele persoane să-şi exprime opiniile vis-a-vis de modul în care acesta s-a produs, mai ales dacă nu cunosc toate datele din anchetă. Este regretabil că unii reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale aleg să folosească astfel de tragedii pentru a-şi face imagine, nefiind informaţi corect şi propagând în spaţiul public date eronate, de natură a denigra instituţia", afirmă Inspectoratul.

Doi poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Ianca - IPJ Brăila au decedat, marţi seară, într-un accident de circulaţie, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe DJ221, pe raza localităţii Şuţeşti, potrivit IPJ Brăila. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

5 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!