IGPR: Bărbat din Chiajna, reţinut pentru că ar fi înşelat peste 300 de persoane cu aproape 150.000 de euro

IGPR: Bărbat din Chiajna, reţinut pentru că ar fi înşelat peste 300 de persoane cu aproape 150.000 de euro

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat de 40 de ani, din Chiajna, judeţul Ilfov, bănuit de înşelăciune în formă continuată.

"Din cercetări a rezultat că bărbatul, în calitate de preşedinte al unei asociaţii pentru dezvoltarea societăţii civile, în perioada ianuarie - iulie 2019, prin promovarea pe pagina de socializare a asociaţiei, ar fi indus în eroare 329 de persoane, organizând 14 excursii care urmau să aibă loc în cursul anului 2019 către diferite destinaţii din Europa, America şi Asia, pentru care ar fi încasat 147.930 de euro", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, transmis miercuri AGERPRES.

Sumele încasate în acest scop ar fi fost folosite atât în interes personal, cât şi pentru a onora excursiile deja contractate şi pentru care încasase contravaloarea, aspect relevat de situaţiile financiare, rulajul conturilor şi de expertiza contabilă efectuată în cauză, spun anchetatorii.

Bărbatul urmează să fie prezentat, miercuri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, pentru a fi înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia

3 Așa o fi?

4 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

5 VIDEO Priviți! Imagini de ultima oră cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina