IGPR: Cercetarea prealabilă a şefului Direcţiei Rutiere nu are legătură cu suspendarea permiselor unor persoane publice

IGPR: Cercetarea prealabilă a şefului Direcţiei Rutiere nu are legătură cu suspendarea permiselor unor persoane publice

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) precizează că cercetarea prealabilă a şefului Direcţiei Rutiere, chestorul Florentin Brăcea, nu are legătură cu suspendarea permiselor de conducere ale unor persoane publice.

"Verificările faţă de chestorul de poliţie Florentin Brăcea au debutat la începutul lunii august 2018, iar începând cu data de 6 noiembrie 2018 s-a declanşat cercetarea prealabilă faţă de ofiţer, întrucât, deşi a participat la Comisia Economică pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite (la sesiunile 69 - 72 ale Grupului de lucru pentru siguranţă rutieră), unde a fost aprobat amendamentul propus de Regatul Belgiei cu privire la posibilitatea folosirii numerelor de înmatriculare alcătuite numai din combinaţii de litere, ulterior, în luna iulie 2018, a solicitat să i se comunice în ce bază legală circula în România un vehicul care avea tocmai astfel de numere. Pe cale de consecinţă, situaţiile înregistrate în ultima perioadă, când unor persoane publice le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, nu au nicio legătură cu cercetarea prealabilă în derulare a chestorului de poliţie Florentin Brăcea", se arată în precizarea transmisă miercuri de IGPR.

Conform aceleiaşi surse, reacţia vine în contextul informaţiilor apărute în mass-media cu privire la asocierea între cercetarea prealabilă a chestorului şi mai multe situaţii înregistrate în ultima perioadă, când unor persoane publice le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…