IGPR: Criminalitatea - în scădere în luna martie; furturile şi tâlhăriile, cu 20% mai puţine decât în urmă cu un an

IGPR: Criminalitatea - în scădere în luna martie; furturile şi tâlhăriile, cu 20% mai puţine decât în urmă cu un an

Furturile, tâlhăriile, infracţiuni stradale au înregistrat o scădere în luna martie faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

"Numărul faptelor de natură penală sesizate, în martie 2020, a scăzut cu 14,6%, faţă de perioada similară a anului trecut. Infracţiunile contra patrimoniului sunt, în luna martie, în scădere cu 17,1%. Astfel, infracţiunile de furt au scăzut cu 19,8%, iar tâlhăriile - cu 20%", arată sursa citată.

Faptele de loviri sau alte violenţe au scăzut cu 9,4%, infracţiunile stradale - cu 26,7%, iar tentativa la omor a scăzut cu 50%.

Numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 31%, al persoanelor decedate cu 1%, iar al răniţilor grav cu 37%.

"În ceea ce priveşte faptele penale din domeniul violenţei în familie, în luna martie 2020, faţă de aceeaşi lună a anului precedent, a crescut numărul infracţiunilor sesizate cu 2,3%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliţiei a crescut. Din totalul faptelor de violenţă în familie ce sunt sesizate, peste jumătate reprezintă fapte de loviri sau alte violenţe", precizează IGPR.

În luna martie 2020, instanţele judecătoreşti au emis 604 ordine de protecţie, cu 11 (-1,7%) mai puţine ca anul trecut, fiind emise, în aceeaşi lună, 653 de ordine de protecţie provizorii, cu 33 (+5,3%) mai multe ca anul trecut. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina