IGPR: Grupare specializată în înșelăciuni prin metoda ''accidentul'', destructurată; percheziții la domiciliile suspecților și în două penitenciare

IGPR: Grupare specializată în înșelăciuni prin metoda ''accidentul'', destructurată; percheziții la domiciliile suspecților și în două penitenciare

O grupare specializată în înșelăciuni prin metoda ''accidentul'' a fost destructurată, în cadrul acțiunii fiind efectuate percheziții în Bacău și Dâmbovița, la domiciliile suspecților și în două penitenciare, se arată într-un comunicat al IGPR, remis vineri AGERPRES.

''Polițiștii au efectuat 10 percheziții în două penitenciare și la locuințele unor persoane bănuite de tâlhării si înșelăciuni prin metoda 'Accidentul', prin care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 400.000 de lei. Au fost ridicați aproape 60.000 de lei, zeci de telefoane, laptop-uri și bijuterii, iar față de șase persoane s-a luat măsura reținerii'', se arată în comunicatul IGPR.

Conform sursei citate, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au efectuat, joi, 10 percheziții domiciliare, într-o cauză în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și tâlhărie.

Activitățile s-au desfășurat în municipiul Bacău și în patru comune din județul Bacău, precum și în două penitenciare din județele Bacău și Dâmbovița.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie — octombrie a.c., patru persoane, aflate în stare de arest preventiv în penitenciare, ar fi apelat telefonic persoanele vătămate și le-ar fi indus în eroare, atribuindu-și calități oficiale.

''Sub pretextul că rude apropiate persoanelor vătămate ar fi fost implicate în accidente rutiere, cei în cauză ar fi determinat victimele să înmâneze unor persoane necunoscute între 6.000 de lei si 25.000 de euro, pentru îngrijiri medicale în țară sau în străinătate, de care ar fi avut nevoie cei dragi. Sumele de bani, a căror valoare totală depășește 406.000 de lei, ar fi fost ridicate de la locuințele victimelor de nouă persoane din județul Bacău, cu vârste între 17 si 39 de ani'', se precizează în comunicatul IGPR.

De asemenea, anterior perchezițiilor efectuate joi, în aceeași cauză, polițiștii au depistat, în flagrant delict, două femei, de 20 și 35 de ani, asupra cărora au fost găsiți 33.000 de lei, bani ridicați de acestea de la persoane vătămate. În urma verificărilor, a reieșit că cele două nu ar fi cunoscut scopul ridicării banilor, fiind angajate de cei bănuiți pentru efectuarea unor activități de curierat.

Polițiștii au pus în aplicare 13 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

''Față de șase persoane, două femei și patru bărbați, s-a luat măsura reținerii pentru de 24 de ore, urmând să fie prezentate Judecătoriei Bacău, cu propunere de arestare preventivă'', se mai arată în comunicatul IGPR.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”