IGPR: Managerul hotelului din Capitală acuzat de evaziune fiscală - reținut

Managerul unui hotel din Capitală a fost reținut de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5.700.000 de lei, în urma a nouă percheziții efectuate joi în București și în județul Ilfov.

"Au fost instituite măsuri asigurătorii în valoare de peste 1.300.000 de euro asupra unor imobile și conturi bancare, pentru recuperarea prejudiciului", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis vineri AGERPRES.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de cetățeanul arab Dahwa Youssef, administrator al mai multor societăți comerciale, care a fost reținut și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Joi, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști ai Direcției Operațiuni Speciale și luptători SIAS, au descins la sediile a șapte societăți comerciale, ce au ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale, precum și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate șapte unități de calcul și documente de evidență contabilă, cu valoare probatorie în cauză.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 — 2014, reprezentantul societăților comerciale, care este și manager de hotel, ar fi derulat, sub paravanul acestora, mai multe operațiuni fiscale, fără a le declara instituțiilor competente.

De asemenea, în cursul anului 2015, acesta ar fi încasat un avans de 1.500.000 de euro pentru vânzarea unui imobil situat în București, sector 2, fără să factureze și să plătească TVA pentru suma încasată, prejudiciind astfel bugetul de stat cu 2.000.000 de lei, reprezentând TVA de plată.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2016, cu ajutorul unei persoane care și-ar fi însușit fără drept calitatea de expert contabil, ar fi întocmit în fals două declarații de înregistrare fiscală, în scopul de a crea aparența că și-a îndeplinit obligațiile prevăzute de lege și pentru a împiedica aflarea adevărului.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat se ridică la peste 5.700.000 de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Liviu Avram spune adevărul: Dragă bugetarule, tu te bucuri, dar salariul tău de azi îmi omoară mie pensia de m…

2 Liviu Avram / Când mai auziți vreun pesedist că îngână șlagărul „Noi am mărit salarii”, onorați-l cu un scuipat…

3 Vela, dormi? / Un pompier din București, cercetat disciplinar după ce l-a criticat pe Arafat pe Facebook: Stop s…

4 Firma de bodyguarzi a lui Sorin Ovidiu Bălan, vedetă a Antenei 3, țeapă de milioane de euro trasă statului rom…

5 Dezvălurile uluitoare ale polițistului care a salvat dosarul Caracal. Secretele „casei groazei” și ale cercetă…

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala