IGPR: Nouă persoane reţinute în urma percheziţiilor din Bucureşti şi Călăraşi vizând operaţiuni ilicite cu tutun

Poliţiştii au reţinut nouă persoane şi au ridicat 160 de kilograme de tutun mărunţit, în urma a 18 percheziţii efectuate luni, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, în judeţul Călăraşi şi în Bucureşti.

"În urma administrării probatoriului, poliţiştii au dispus continuarea urmăririi penale faţă de 18 persoane dintre care nouă persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, au fost reţinute, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraţilor, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis marţi AGERPRES.

Poliţiştii au efectuat, luni dimineaţa, 18 percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Călăraşi, la locuinţele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de 2.800.000 de lei, prin activităţi ilicite cu ţigarete şi tutun, 14 mandate de aducere fiind puse în executare.

Potrivit comunicatului IGPR, din cercetări au reieşit indicii că, începând din anul 2016, membrii unei grupări ar fi desfăşurat ilegal activităţi de preluare, desfacere, deţinere, depozitare şi vânzare de ţigarete şi de tutun mărunţit, prelucrat cu ajutorul unor instalaţii artizanale.

Ulterior, produsele accizabile ar fi fost comercializate de membrii reţelei pe raza judeţului Călăraşi sau în judeţele limitrofe, prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită fiind de 2.800.000 de lei.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal autorizat.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare m…

2 ULTIMA ORĂ / În China a reizbucnit epidemia! Reuters anunță că un județ din provincia Henan a fost izolat comple…

3 Asistentă dintr-un spital care primește bolnavi cu coronavirus: Vecinii mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamen…

4 Are dreptate! / Alex Dima, mesaj de revoltă: „I-am lăsat să ne conducă. Suntem în această situație din cauza uno…

5 Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat comanda Spitalului Județean Suceava și a început reorgan…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video