IGPR: O echipă s-a deplasat la domiciliul ministrului de Interne; cercetările, sub coordonarea PÎCCJ

IGPR: O echipă s-a deplasat la domiciliul ministrului de Interne; cercetările, sub coordonarea PÎCCJ

O echipă operativă din cadrul Poliției Române s-a deplasat, miercuri după-amiază, la domiciliul ministrului de Interne, Carmen Dan, unde a identificat un dispozitiv care urmează să fie expertizat, cercetările continuând sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), informează IGPR.

Potrivit sursei citate, echipa operativă s-a deplasat la adresa în cauză în urma unei sesizări, iar în urma cercetării la fața locului a identificat și ridicat un dispozitiv care urmează să fie expertizat.

"În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art 224 și art 226. Cercetările continuă sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție", precizează sursa citată.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat, miercuri seară, că a găsit în locuința sa un dispozitiv care pare a fi unul de înregistrare audio, precizând că a sesizat Poliția care a deschis un dosar penal.

"Am găsit în locuința mea un dispozitiv care după prima verificare pare un dispozitiv de înregistrare audio (...) într-una dintre camerele din apartamentul în care locuiesc. Fac precizarea că nu locuiesc într-o locuință a RAAPPS-ului și în momentul în care am descoperit acest dispozitiv am procedat, așa cum era normal și firesc, am sesizat organul competent, Poliția Română, care a făcut demersurile necesare. Înțeleg că s-a înregistrat un dosar penal", a spus Carmen Dan la România TV.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”