IGPR: Patru persoane din Bacău, acuzate de înșelăciune

IGPR: Patru persoane din Bacău, acuzate de înșelăciune

Patru persoane din Bacău sunt bănuite că ar fi determinat 30 de persoane să semneze contracte de achiziționare a unor telefoane mobile, fără a beneficia de produsul achiziționat și fără a cunoaște angajamentul de plată.

Potrivit unui comunicat IGPR remis sâmbătă AGERPRES, polițiștii din cadrul I.P.J. Bacău s-au sesizat din oficiu, în luna mai, cu privire la faptul că mai multe persoane din comuna Gioseni ar fi fost victime ale infracțiunii de înșelăciune.

Din investigațiile efectuate de polițiști a rezultat că aproximativ 30 de persoane ar fi fost convinse de doi frați, localnici, cu vârste de 27 și 33 de ani, să-i însoțească în municipiul Bacău, sub diferite pretexte.

Persoanele vătămate erau conduse la sediul unui magazin, unde, cu sprijinul angajaților, semnau contracte de achiziționare a unor telefoane mobile ori a altor servicii. Semnarea se realiza fără a cunoaște conținutul contractelor sau al angajamentelor de plată și fără a li se înmâna victimelor un exemplar al contractului.

Din anchetă a rezultat că bunurile achiziționate în baza contractelor astfel încheiate erau ridicate de cei doi frați și comercializate ulterior prin intermediul caselor de amanet sau vândute în mod direct persoanelor care ofereau prețul solicitat.

În urma unor percheziții domiciliare efectuate, în luna iunie, la locuințele celor doi bănuiți, polițiștii au identificat și ridicat mai multe mijloace materiale de probă.

De asemenea, în urma activităților desfășurate de polițiști, la data de 9 iunie au fost depistați și prinși cei doi bănuiți, de 27 și 33 de ani.

Totodată au fost identificați și conduși la sediul unității de poliție pentru cercetări doi angajați ai magazinului, un bărbat de 32 de ani și o femeie de 26 de ani, cu sprijinul cărora ar fi fost încheiate contractele în cauză.

Față de cei trei bărbați s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

Pe 10 iunie cele patru persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău care a instituit față de aceștia măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

AGERPRES / (AS — autor: Petronius Craiu, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

3 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

4 VIDEO Lucrurile iau o turnură surprinzătoare în Rusia! Primii militari ruși luați prizonieri de gherila anti-Putin

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka