IGPR: Percheziţii în Olt şi Dâmboviţa într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 4 milioane lei

IGPR: Percheziţii în Olt şi Dâmboviţa într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 4 milioane lei

Poliţiştii din judeţul Olt, cu sprijinul celor din Dâmboviţa, efectuează, vineri dimineaţa, cinci percheziţii în cele două judeţe, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la aproape 4 milioane lei, potrivit unui comunicat al IGPR, remis AGERPRES.

În judeţul Olt, percheziţiile au loc la Slatina, Piatra-Olt şi Găneasa, iar în judeţul Dâmboviţa, la Mătăsari.

"Administratorii unei firme din judeţul Olt sunt bănuiţi că, în perioada 2012- 2014, ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de animale vii de la mai multe societăţi comerciale, de tip fantomă, scopul final fiind acela de a diminua obligaţiile de plată către bugetul de stat, prin sustragerea de la plata impozitului pe profit şi a TVA. Plăţile între firme ar fi fost făcute prin numerar, iar bunurile a căror provenienţă nu a putut fi justificată ar fi fost tranzacţionate ulterior", se arată în comunicatul IGPR.

Vor fi puse în executare cinci mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 3.964.989 lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…