IGPR: Percheziții la Penitenciarul Giurgiu într-un dosar de înșelăciuni prin metoda "accidentul"

IGPR: Percheziții la Penitenciarul Giurgiu într-un dosar de înșelăciuni prin metoda "accidentul"

Polițiști de la IPJ Călărași au efectuat miercuri trei percheziții în Penitenciarul din Giurgiu și la locuințele unor persoane din județul Ialomița bănuite de comiterea mai multor înșelăciuni prin metoda "accidentul", prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională fiind de 29.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al IGPR, transmis joi AGERPRES, în cauză sunt bănuite cinci persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 42 de ani, patru dintre ele aflându-se în executarea unor pedepse cu închisoarea.

"Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie — octombrie 2017, cei în cauză ar fi contactat telefonic mai multe persoane și, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea în accidente de circulație a membrilor familiei victimelor, le-ar fi solicitat acestora diferite sume de bani. În sarcina celor cinci persoane, dintre care patru aflate în executarea unor pedepse cu închisoarea, s-a reținut comiterea a cinci infracțiuni de înșelăciune, victimele fiind persoane vârstnice din județul Călărași", arată sursa citată.

Prin activitatea infracțională a fost cauzat un prejudiciu de 29.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate trei telefoane mobile, cartele telefonice, aproximativ 2.000 de euro, precum și documente privind depuneri de numerar, iar față de cele cinci persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

În activități au fost angrenați și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Călărași, polițiști de la Serviciul Criminalistic Călărași și de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița și al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale