IGPR: Percheziții la Penitenciarul Giurgiu într-un dosar de înșelăciuni prin metoda "accidentul"

Polițiști de la IPJ Călărași au efectuat miercuri trei percheziții în Penitenciarul din Giurgiu și la locuințele unor persoane din județul Ialomița bănuite de comiterea mai multor înșelăciuni prin metoda "accidentul", prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională fiind de 29.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al IGPR, transmis joi AGERPRES, în cauză sunt bănuite cinci persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 42 de ani, patru dintre ele aflându-se în executarea unor pedepse cu închisoarea.

"Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie — octombrie 2017, cei în cauză ar fi contactat telefonic mai multe persoane și, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea în accidente de circulație a membrilor familiei victimelor, le-ar fi solicitat acestora diferite sume de bani. În sarcina celor cinci persoane, dintre care patru aflate în executarea unor pedepse cu închisoarea, s-a reținut comiterea a cinci infracțiuni de înșelăciune, victimele fiind persoane vârstnice din județul Călărași", arată sursa citată.

Prin activitatea infracțională a fost cauzat un prejudiciu de 29.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate trei telefoane mobile, cartele telefonice, aproximativ 2.000 de euro, precum și documente privind depuneri de numerar, iar față de cele cinci persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

În activități au fost angrenați și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Călărași, polițiști de la Serviciul Criminalistic Călărași și de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița și al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

2 VIDEO Priviți, presa americană independentă continuă să publice imagini cu adevărul din China

3 Nu vă lăsați manipulați de mafia securistă!

4 Udrea / Eram în topul politicienilor care conduc astăzi țara și chiar Europa, dacă nu era un plan ticluit afară…

5 Laborator american de prestigiu: Virusul Wuhan, mult mai transmisibil decât se crede

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări