IGPR: Peste 4.000 de amenzi şi 5 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în ultimele 24 de ore

IGPR: Peste 4.000 de amenzi şi 5 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în ultimele 24 de ore

Poliţiştii au aplicat, în ultimele 24 de ore, peste 4.000 de amenzi persoanelor care nu respectat prevederile privind restricţionarea circulaţiei şi au întocmit cinci dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

"În ultimele 24 de ore, 182 de autovehicule, cu aproape 500 persoane, au fost preluate din zonele de frontieră. Au fost verificate 32.180 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină. Acţiunile au avut ca rezultate întocmirea a cinci dosare penale la art. 352 Cod penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor", informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

De asemenea, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 4.278 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu respectau prevederile privind restricţionarea circulaţiei.

Peste 12.300 de poliţişti au fost la datorie, marţi, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată DSP.

Poliţiştii au realizat 2.419 de intervenţii la evenimente, dintre care 2.012 au fost sesizate de cetăţeni la 112, fiind organizate 265 de acţiuni.

"108 persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracţiuni, sau imediat după aceea şi patru persoane urmărite au fost depistate. În trafic, poliţiştii au constatat 75 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute peste 200 de permise şi retrase 124 de certificate de înmatriculare", arată sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?