IGPR:30.000 de euro, sisteme informatice și documente - ridicate în urma perchezițiilor, într-un dosar de tăiere ilegală de arbori

IGPR:30.000 de euro, sisteme informatice și documente - ridicate în urma perchezițiilor, într-un dosar de tăiere ilegală de arbori

Polițiștii au ridicat sume de bani, sisteme informatice și documente, în urma unor percheziții efectuate în județul Bacău pentru destructurarea unui grup organizat care a creat un prejudiciu de un milion de lei, prin tăiere ilegală și furt de arbori precum și spălare de bani, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis, marți, AGERPRES.

Perchezițiile au fost efectuate, luni, de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției de Ordine Publică din IGPR, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția de urmărire penală și criminalistică.

Anchetatorii au ridicat 30.000 de euro, sisteme informatice și alte înscrisuri utile cauzei și au constatat o infracțiune la regimul armelor și munițiilor, arată sursa citată.

"Activitățile au vizat sediul unor instituții publice și societăți comerciale, precum și locuințele unor persoane implicate în săvârșirea de infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, tăiere ilegală arbori și furt de arbori. Din cercetări a reieșit că nouă persoane ar fi săvârșit fapte ilicite în domeniul silvic, prin constituirea, sub directa coordonare a unui reprezentant al unei instituții, a unui sistem de natură a permite tăierea fără drept și valorificarea masei lemnoase rezultate din suprafețele de fond forestier aflat în proprietate public-privată", se precizează în comunicat.

Nouă persoane au fost duse cu mandat la audieri, în cauză fiind dispusă măsura controlului judiciar.

La acțiune au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Harghita, Neamț și Vrancea, precum și jandarmi.

AGERPRES/ (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

5 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor