IGSU: Autostrada A2 și 54 sectoare de drumuri naționale rămân preventiv închise circulației

IGSU: Autostrada A2 și 54 sectoare de drumuri naționale rămân preventiv închise circulației

Autostrada A2 și 54 sectoare de drum naționale de pe raza județelor Călărași, Ialomița, Constanța, Brăila și Tulcea rămân preventiv închise circulației, măsură dispusă pentru evitarea blocajelor sau înregistrarea situațiilor de urgență pentru participanții la trafic.

IGSU face un apel la persoanele aflate în zonele vizate să nu pornească la drum pe timpul nopții, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să respecte indicațiile autorităților, având în vedere menținerea avertizărilor de vreme rea și pentru perioada următoare, se arată într-un comunicat al IGSU remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, peste 4.600 pompieri cu aproximativ 2.900 utilaje și mijloace tehnice au desfășurat misiuni, în condițiile ninsorile viscolite din ultimele ore, în sprijinul populației și autorităților locale, în urma cărora peste 500 de persoane au fost salvate.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, la nivel național s-au înregistrat avarii la rețeaua de alimentare cu energie electrică, fiind afectate 252 de localități, iar pe parcursul zilei, echipajele specializate au desfășurat activități în teren pentru remedierea situațiilor apărute, misiuni care vor continua până la reconectarea tuturor abonaților, precizează sursa citată.

IGSU menționează că misiunile pompierilor salvatori vor continua pe toată durata nopții, fiind prioritare cele destinate salvării persoanelor, acordării asistenței medicale de urgență și sprijinului autorităților administrației publice locale. Astfel, militarii vor participa la acțiuni pentru deschiderea succesivă a drumurilor blocate de viscol, refacerea utilităților publice afectate și salvarea persoanelor fără adăpost.

De asemenea, pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în cursul zilei de vineri, tehnica dislocată inițial a fost suplimentată cu încă opt autofreze de zăpadă multifuncționale pentru intervenția în zonele greu accesibile din județele afectate de fenomenele meteo periculoase, conform IGSU.

AGERPRES / (AS — autor: Sorin Peneș, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro