IJ: Inspectorii au ridicat de la PG documente ce vizau conduita procurorilor ce anchetează incidentele din 10 august

IJ: Inspectorii au ridicat de la PG documente ce vizau conduita procurorilor ce anchetează incidentele din 10 august

Inspecţia Judiciară a anunţat că inspectorii judiciari s-au prezentat vineri la Parchetul General în vederea soluţionării lucrărilor de inspecţie având ca obiect activitatea sau conduita procurorilor militari care au demarat cercetările în dosarul incidentele din 10 august, precizând că aceştia nu au verificat modul în care se desfăşoară urmărirea penală şi probatoriul din acel dosar.

''Încercarea de atragere a Inspecţiei Judiciare în spaţiul disputelor politice, prin inducerea ideii că inspectorii s-au aflat la PÎCCJ în ziua în care demnitari ai statului român au fost audiaţi la acelaşi parchet pentru a-i intimida pe procurorii de caz, constituie, în realitate, o presiune asupra Inspecţiei Judiciare având un dublu scop: manipularea opiniei publice în sensul că activitatea de inspecţie s-ar situa în afara cadrului legal şi deturnarea cursului verificărilor'', arată IJ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...