Ilan Laufer a demisionat din funcţia de consilier onorific al premierului Dăncilă

Ilan Laufer a anunţat miercuri că a demisionat din funcţia de consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă.

"Am aflat recent că doamna premier Viorica Dăncilă urmează să efectueze o vizită în Statele Unite ale Americii şi am fost foarte bucuros că vom avea ocazia să discutăm toate aceste aspecte importante pentru românii de aici, la care se adaugă două priorităţi foarte importante pentru ţara noastră. O agendă clară pentru începerea negocierilor aderării României la OCDE şi includerea Romaniei în Visa Waiver Program. Nu am fost invitat să o însoţesc pe doamna premier nici în calitate de consilier onorific care cunoaşte bine relaţia România-SUA şi nici să o întâlnesc în calitate de preşedinte PSD SUA. Înţeleg că doamna premier preferă consilieri externi şi prin urmare mă aflu în situaţia în care nu îmi pot exercita eficient niciuna dintre aceste funcţii în care am fost învestit cu încrederea colegilor mei de partid. Astăzi am informat-o pe doamna premier asupra deciziei mele de a demisiona", a scris Laufer pe Facebook.

El a menţionat că a acceptat să fie numit în funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD SUA pentru a dezvolta proiecte pentru comunităţile de români din Statele Unite.

"Anul acesta am acceptat cu onoare să fiu numit preşedinte al PSD SUA, dorind să fiu aproape de românii de aici. Împreună ne dorim să dezvoltăm proiecte pentru comunităţile locale de români, să aducem personalităţi din România alături de noi, să păstrăm limba şi tradiţia, identitatea naţională, dar să ne ocupăm şi de problemele de zi cu zi ale românilor din SUA, inclusiv cele din consulate, acolo unde mai avem foarte multe de îmbunătăţit în ceea ce priveşte modul în care cetăţenii sunt trataţi, iar SUA nu face excepţie. Am avut ocazia să vizitez mai multe comunităţi de români şi să transmit aceste mesaje colegilor mei de acasă, inclusiv un plan de acţiune pe termen scurt pentru PSD SUA valabil şi pentru PSD Diaspora", a spus Laufer.

El a adăugat că se află în Statele Unite ale Americii de mai bine de un an, unde coordonează un program dedicat consolidării relaţiilor economice bilaterale dintre România şi SUA.

"Mi-am dedicat tot timpul şi energia pentru dezvoltarea acestui program de sprijin al mediului de afaceri româno-american. Am reuşit anul aceasta să aducem cea mai mare delegaţie de IMM-uri româneşti care a vizitat Statele Unite, să le organizăm întâlniri de top cu administraţia locală şi centrală, cu oameni de afaceri, companii de top şi ONG-uri. Rezultatele nu au întârziat să apară, multe companii româneşti având acum business în SUA sau parteneriate cu companii din SUA prin intermediul acestui program", a afirmat Laufer.

Harry-Ilan Laufer a fost numit consilier onorific al prim-ministrului, funcţie neremunerată, printr-o decizie a premierului Viorica Dancilă publicată în Monitorul Oficial, pe 17 decembrie 2018.

Anterior, Laufer a deţinut funcţia de ministru pentru Mediu de Afaceri în guvernul condus de Mihai Tudose. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic