Ilie Bolojan, alături de Maia Sandu la Chișinău de Ziua Unirii Basarabiei cu România

Ilie Bolojan, alături de Maia Sandu la Chișinău de Ziua Unirii Basarabiei cu România

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, s-a aflat luni în Republica Moldova, unde a participat alături de președinta Maia Sandu la inaugurării parcului public și a teatrului de vară din localitatea Băcioi, potrivit unui comunicat al primăriei Băcioi.

Cei doi demnitari s-au mai întâlnit și la începutul lunii ianuarie, când Maia Sandu a făcut o vizită privată de o zi în Oradea. Atunci, șefa statului moldovean s-a întâlnit cu Bolojan și cu primarul Florin Birta, dar toți trei au refuzat să dea declarații despre scopul întâlnirii.

Evenimentul simbolic de luni, 27 martie, a avut loc de Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătoare oficială în România. De altfel, Maia Sandu a amintit această festivitate în discursul său, potrivit administrației prezidențiale: ”În această zi importantă pentru toți românii care sărbătoresc 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, celebrăm relația tot mai strânsă dintre cele două maluri ale Prutului”.

Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea au contribuit cu 200.000 de euro la acest proiect, adică un sfert din valoarea totală, potrivit comunicatului primăriei Băcioi.

Oradea este înfrățită cu Băcioi din 2020, după ce primarul de atunci, Ilie Bolojan, a vizitat comuna moldoveană, potrivit Bihoreanul.ro .

În plus, Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea au aprobat zilele trecute achiziția și donarea a câte 1.000 de cărți în limba română pentru biblioteca din Băcioi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...