Imagine teribilă cu Daum la România – Belarus: Fostul selecționer, îmbătrânit după lupta cu cancerul FOTO

Imagine teribilă cu Daum la România – Belarus: Fostul selecționer, îmbătrânit după lupta cu cancerul FOTO

Christoph Daum a avut un mandat destul de scurt, de doar zece meciuri, pe banca României: 3 victorii, 3 remize, 4 înfrângeri, golaveraj 11-11. Chiar și așa, această experiență va fi mereu una specială pentru neamțul de 69 de ani. Pentru că naționala României a fost ultima echipă din cariera sa de antrenor. Chiar dacă a ratat calificarea la Mondialul din 2018 – a fost schimbat înainte de finalul preliminariilor, după compromiterea șanselor de calificare – Daum s-a înțeles de minune cu Răzvan Burleanu și ceilalți oameni de la vârful FRF.

Christoph Daum, pe când era selecționerul României. FOTO: Arhiva Adevărul

Dovadă și faptul că, astăzi, fostul selecționer a fost invitatul special al federației, la partida România – Belarus de pe „Arena Națională“. Daum a apărut la interviul de dinaintea partidei, la Digi Sport , alături de fostul său secund, Ionuț Badea, acum expert al canalului amintit. Din păcate, neamțul a fost vizibil îmbătrânit față de perioada în care a fost selecționerul României, între septembrie 2016 – septembrie 2017. Ceea ce e de înțeles, în condițiile în care Daum a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. El a anunțat acest lucru, la finalul anului 2022.

Christoph Daum, alături de Ionuț Badea, la microfonul Digi Sport. CAPTURĂ: digisport.ro

Christoph Daum, alături de Ionuț Badea, la microfonul Digi Sport. CAPTURĂ: digisport.ro

Ce a declarat Christoph Daum înainte de România – Belarus, la Digi Sport?

*E ca și cum m-aș fi întors acasă, ca și cum aș fi fost aici, ieri. A fost o primire călduroasă din partea tuturor prietenilor din federație. Mă bucur să fiu aici, să văd România în calificările la Euro.

*Ce e important pentru mine e atmosfera pozitivă. Pentru mine, știu că e foarte dificil să câștigi primul meci (n.r. – acasă). Voi sunteți favoriți, toată lumea așteaptă să câștigați, dar e dificil să câștigați primele meciuri.

*Cred că echipa națională a jucat bine în Andorra, cred că n-a forțat, dar va forța acum și va câștiga cu Belarus, iar apoi, în celelalte meciuri, e foarte strâns.

*Și sper că România va juca mai bine, că va trece mai departe în calificări și că va ajunge la Euro, pentru că eu vreau să-mi primesc în Germania prietenii apropiați (n.r. – Euro 2024 va fi găzduit de Germania).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cântăreața ucraineană Inna Voronova riscă 8 ani de închisoare după ce a filmat și apoi a distribuit videoclipuri cu apărarea antiaeriană a Ucrainei

2 Surprize, surprize / „Omul cu gaura” din ANAF face nuntă la hotelul unui „mare contribuabil”, apropiat de OMV!

3 Liderul nord-coreean Kim Jong-Un are două mari vicii / Raport oficial al de agenților secreți din Coreea de Sud

4 ​„Sindromul Ucraina”, bomba cu ceas pe care armata rusă încearcă să o ascundă sub preș

5 VIDEO „A început faza a doua” / Rebelii anti-Putin au intrat din nou pe teritoriul Federației Ruse