Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Imagini cu fetiţa din Baia de Aramă, alături de noua familie

Sorina, copilul de 8 ani, care a fost luată de poliţişti din casa fostului asistent maternal din Baia de Aramă şi-a revenit din şocul prin care a trecut.

PSnews.ro a intrat în posesia mai multor fotografii care o înfăţişează pe Sorina alături de mama adoptivă, fratele şi bunica.

După ce a intrat în custodia familiei care a înfiat-o, Sorina a mâncat şi apoi şi-a desfacut bagajele şi cadorile primite, pentru că plecase din casa fostului asistent maternal fără haine.

„Copilul e foarte bine, şi-a revenit, a mâncat, şi-a desfăcut cadourile şi se joacă cu fratele său. Pe drum copilul şi mama adoptivă au discutat şi au făcut un pact, au convenit că vor fi bune prietene, cu o condiţie ca mama adoptivă să o lase să se facă ce vrea ea când va fi mare”, au declarat pentru PS News apropiaţi ai familiei.

 Fetița de 8 ani, luată vineri de la familia de asistenți maternali era ținută ilegal, întrucât contractul de muncă al asistentului maternal încetase, afirmă autorităţile.

Asistentul maternal a avut ocazia să o adopte pe copilă în 2013 şi 2017, când a dat declaraţie olografă că refuză. Din fişa medicală a fetiţei rezultă că din 2015 a fost internată în mai multe rânduri în spital pentru malnutriţie, giardia şi pneumonie.

În procesul de adopţie 122 de familii au refuzat să o adopte pe Sorina după ce au văzut poza, moment în care a devenit copil greu-adoptabil şi s-a trecut la aşa-zisa adopţie internaţională, care este făcută de fapt de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate.

Copilul a fost oferit familiei actuale în baza unui program de calculator, prin Registrul Naţional al Adopţiilor, neavând de ales din mai mulţi copii.

Intervenţia de vineri a fost determinată de existenţa a trei plângeri penale, făcute de Autoritatea Naţională pentru Adopţii, Protecţia Copilului Mehedinţi şi familia adoptatoare, toate pentru „reţinerea fără drept a unui minor” de către asistenta maternală, care din 23 aprilie 2019 ar fi trebuit să predea copilul la Protecţia Copilului, dar a refuzat acest lucru.

Cazul fetiței din Mehedinți a stârnit un val de emoţie şi controverse, după ce în spaţiul public au apărut imagini cu fetiţa plângând, înregistrate şi distribuite de familia fostei asistente maternale.

Galerie foto și documente

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

2 DOCUMENT / Lovitură de teatru în Dosarul Vâlcov!

3 Ce vremuri...Însă, la unii, coafura rezistă...

4 Dan Turturică, șocat după dezvăluirile RISE despre Barna: „Șeful USR, partidul care a inițiat campania FărăPen…

5 BREAKING Site-ul RISE Project a căzut imediat după publicarea articolului despre Dan Barna!

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan