Imagini cu fetiţa din Baia de Aramă, alături de noua familie

Imagini cu fetiţa din Baia de Aramă, alături de noua familie

Sorina, copilul de 8 ani, care a fost luată de poliţişti din casa fostului asistent maternal din Baia de Aramă şi-a revenit din şocul prin care a trecut.

PSnews.ro  a intrat în posesia mai multor fotografii care o înfăţişează pe Sorina alături de mama adoptivă, fratele şi bunica.

După ce a intrat în custodia familiei care a înfiat-o, Sorina a mâncat şi apoi şi-a desfacut bagajele şi cadorile primite, pentru că plecase din casa fostului asistent maternal fără haine.

„Copilul e foarte bine, şi-a revenit, a mâncat, şi-a desfăcut cadourile şi se joacă cu fratele său. Pe drum copilul şi mama adoptivă au discutat şi au făcut un pact, au convenit că vor fi bune prietene, cu o condiţie ca mama adoptivă să o lase să se facă ce vrea ea când va fi mare”, au declarat pentru PS News apropiaţi ai familiei.

 Fetița de 8 ani, luată vineri de la familia de asistenți maternali era ținută ilegal, întrucât contractul de muncă al asistentului maternal încetase, afirmă autorităţile.

Asistentul maternal a avut ocazia să o adopte pe copilă în 2013 şi 2017, când a dat declaraţie olografă că refuză. Din fişa medicală a fetiţei rezultă că din 2015 a fost internată în mai multe rânduri în spital pentru malnutriţie, giardia şi pneumonie.

În procesul de adopţie 122 de familii au refuzat să o adopte pe Sorina după ce au văzut poza, moment în care a devenit copil greu-adoptabil şi s-a trecut la aşa-zisa adopţie internaţională, care este făcută de fapt de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate.

Copilul a fost oferit familiei actuale în baza unui program de calculator, prin Registrul Naţional al Adopţiilor, neavând de ales din mai mulţi copii.

Intervenţia de vineri a fost determinată de existenţa a trei plângeri penale, făcute de Autoritatea Naţională pentru Adopţii, Protecţia Copilului Mehedinţi şi familia adoptatoare, toate pentru „reţinerea fără drept a unui minor” de către asistenta maternală, care din 23 aprilie 2019 ar fi trebuit să predea copilul la Protecţia Copilului, dar a refuzat acest lucru.

Cazul fetiței din Mehedinți a stârnit un val de emoţie şi controverse, după ce în spaţiul public au apărut imagini cu fetiţa plângând, înregistrate şi distribuite de familia fostei asistente maternale.





Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...