Imagini din satelit cu un submarin nuclear chinezesc care intră într-o bază militară subterană

Imagini din satelit cu un submarin nuclear chinezesc care intră într-o bază militară subterană

Imagini din satelit înfățișând ceea ce pare a fi un submarin nuclear chinezesc, în apropierea unei baze militare subterane de pe insula Hainan din Marea Chinei, au apărut vineri pe internet, scrie CNN. Imaginile furnizate de compania americană de imagistică Planet Labs au apărut mai întâi pe contul social media al Radio Free Asia, prezentând un submarin care pare să intre într-un tunel subteran de la baza navală Yulin.

Drew Thompson, fost oficial al Departamentului american al Apărării, a spus că este un moment unic.

„E neobișnuit ca un satelit comercial să se afle deasupra acestui punct chiar la momentul potrivit” într-o zi fără nori, a spus Thomson.

Ceea ce nu este neobișnuit este baza militară subterană, mai scrie CNN. Este una din modalitățile prin care Beijingul își ascunde tehnica militară, fie că e vorba de submarine, fie că e vorba de sisteme de rachete.

„Chinezii au o experiență nemaipomenită în a construi structuri subterane. face parte din cultura lor strategică”, a mai observat Thomson.

Baza militară Yulin, situată în extremitatea sudică a insulei Hainan, la circa 470 km sud-vest de Hong Kong, este una principalele baze care găzduiesc navele marinei chineze.

Submarinul Tip 093 este unul dintre submarinele avansate ale Chinei, care în prezent dezvoltă o versiune mai mare și mai performantă a sa, Tipul 093B. Experții susțin că armata Chinei deține șase astfel de submarine, dezvoltate să atace alte submarine sau nave de suprafață. 

submarin 093 Submarin chinezesc fotografiat din satelit. Sursa foto: Planet Labs

 

 

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?