Imagini emoționante cu regele Charles la Buckingham: cum a fost întâmpinat de supuși FOTO VIDEO

Imagini emoționante cu regele Charles la Buckingham: cum a fost întâmpinat de supuși FOTO VIDEO

Regele Charles al III-lea și regina consoartă Camilla au sosit la Palatul Buckingham, unde urmează să se întâlnească cu premierul Liz Truss.

Regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham FOTO Getty Images

Mașina Regelui Charles al II-lea a oprit chiar lângă porțile Palatului Buckingham, iar el și Camilla au ieșit pentru a saluta mulțimea de oameni care s-a adunat în jurul clădirii.

Un moment simbolic

Charles și Camilla au intrat pentru prima dată în Palatul Buckingham în calitate de rege și regină, astfel că este un moment simbolic.

Regele Charles a fost primit călduros de mulțimea adunată în fața Palatului Buckingham.

Regelui i s-au oferit buchete de flori, i-a fost sărutată mâna și chiar a primit un sărut pe obraz, în timp ce dădea mâna cu cei care se adunaseră să-l vadă.

Charles și Camilla au admirat numeroasele buchete de flori care se întind la porțile Palatului Buckingham aduse drept omagiu reginei.

Mulțimea a fost nerăbdătoare

Mulțimea a așteptat cu nerăbdare sosirea noului rege la Palatul Buckingham. O liniște s-a răspândit printre oameni în timp ce gărzile regelui au intrat în formație în curtea din față a Palatului.

Sunetul ordinelor strigate a răsunat peste Memorialul Victoria. Apoi, dintr-odată, s-au auzit uralele direcționate spre Palat.

Regele Charles si Regina Camilla la Palatul Buckingham Foto AFP (4) jpg

Regele Charles și regina Camilla

După câteva momente în care oamenii se întrebau dacă îl puteau vedea sau unde se afla exact regele, unii au văzut mașina regală chiar în spatele porților Palatului Buckingham.

Regele a apărut în fața porților, lângă flori - vorbind și dând mâna cu mulțimea. A vorbit cu oamenii timp de aproximativ 10 minute înainte de a intra în cele din urmă în curtea palatului.

Uralele „Trăiască Regele” au răsunat prin parc împreună cu ropote de aplauze.

Schimbări importante în Marea Britanie

Astăzi va avea loc un moment remarcabil în Londra, noul prim ministru, Liz Truss, care ocupă funcția de doar aproximativ 72 de ore, se întâlnește cu noul monarh, regele Charles al III-lea, un om care este rege de mai puțin de 24 de ore.

Va fi un moment important în istoria Marii Britanii deoarece are loc schimbarea conducerii politice și schimbarea șefului statului.

Nu există nicio îndoială că lucrurile vor fi altfel. Regina a devenit monarh la o vârstă atât de fragedă, în timp ce regele Charles a fost primul în linie la tron timp de decenii și a vorbit mult în public despre opiniile sale.

Se presupune că ieșirile sale civice au luat sfârșit; însuși Regele Charles a spus că activismul său se va opri în momentul în care va deveni monarh. E cunoscut faptul că are niște opinii puternice despre probleme precum mediul, dar probabil nu se vor mai auzi în următorii ani.

Acesta este un moment în care relația dintre Coroană, prim-ministru și reședința oficială se va schimba - în sensul că două figuri noi se află în vârful vieții britanice, scrie BBC.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”