Imagini „nebunești” cu un Humvee în acțiune pe câmpul de luptă din Ucraina: „Mulțumim poporului american” VIDEO

Imagini „nebunești” cu un Humvee în acțiune pe câmpul de luptă din Ucraina: „Mulțumim poporului american” VIDEO

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat un clip video care redă, potrivit descrierii, „imagini nebunești” cu un Humvee primit de la Statele Unite în timpul unei lupte deosebit de intense împotriva invadatorilor ruși.

Vehicule militare Humwee FOTO EPA-EFE

Clipul video prezintă cinci soldați ucraineni aflați în vehicul în timpul unei lupte. Doi dintre infanteriști, aflați pe locurile din spate, coboară din Humvee pentru a intra în acțiune, în timp ce mitraliorul trage frenetic în mai multe direcții, relatează hotnews.ro .

La un moment dat, o explozie cuprinde vehiculul, dar nu este clar dacă a fost vorba de o lovitură încasată de la un lansator rusesc sau de o mină. În ciuda șocului exploziei, cei doi soldați de pe locurile din față și mitraliorul reușesc să iasă din Humvee.

Ministerul ucrainean al Apărării a mulțumit Statelor Unite pentru acest vehicul militar. „Imagini nebunești din interiorul unui HMMWV ucrainean în timpul luptei. Mulțumim poporului american! Humvee-urile voastre salvează viețile soldaților noștri”, se arată în postare.

Potrivit honews.ro, Statele Unite au trimis Ucrainei, începând cu aprilie 2022, peste 2.000 de diferite variante de HMMWV. Site-ul Oryx susține că există dovezi pentru pierderea a 115 de Humvee din dotarea forțelor armate ale Kievului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat