Imagini șocante în școlile din Crimeea: elevi instruiți de ruși să mânuiască armele VIDEO

Imagini șocante în școlile din Crimeea: elevi instruiți de ruși să mânuiască armele VIDEO

Imagini șocante în Crimeea ocupată de ruși! Elevii sunt obligați să participe la instruirea militară. Copiii, inclusiv fetele, sunt învățați să mânuiască armele, fiind difuzate imagini video cu "antrenamentele" care au loc în școli.

Într-unul dintre reportajele difuzate de televiziunile rusești arată cum elevii, inclusiv fetele, sunt învățați să asambleze și mânuiască arme, părând a fi încurajați să facă acest lucru în contratimp, relatează hotnews.ro

Război în Ucraina FOTO Profimedia

Serghei Kravțov, ministrul rus al Educației, a anunțat în luna noiembrie 2022 că în școlile din Rusia va fi introdus un curs de pregătire militară de bază începând cu noul an universitar.

Va fi în școli din anul universitar următor, acum se pregătește până la 1 ianuarie, apoi se va testa”, le-a spus el jurnaliștilor ruși în data de 9 noiembrie 2022.

Acest anunț a fost făcut după ce șeful Statului Major al Rusiei, generalul Valeri Gherasimov, i-a transmis o solicitare în acest sens lui Serghei Mironov, președintele partidului parlamentar Rusia Justă - Pentru Adevăr ce face parte din așa-zisa „opoziție sistemică” din Rusia care susține politicile Kremlinului. Ulterior, ministrul rus al Educației a anunțat că lucrează la un proiect pe această linie. Măsura vine în contextul mai amplu al „militarizării” elevilor din Rusia după declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie.

Viața în Rusia, la un an de război în Ucraina

Când Putin și-a întocmit planurile de invazie pentru Ucraina, el și-a imaginat că va fi privit ca un erou. Inițial, el a numit invazia drept o „operațiune militară specială” care vizează salvarea Ucrainei.

Acum, blocat de-a lungul liniilor frontului în toată Ucraina, Putin susține că războiul ar fi, de fapt, o lovitură necesară împotriva NATO, într-o luptă pentru supraviețuire.

Ideea că NATO ar amenința Rusia, indusă de Kremlin populației a ajuns un subiect sensibil în viața de familie. Oamenii spun că au ajuns să se certe cu proprii părinți în privința veridicității informației. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, Rusia este acum o țară mult mai îngrijorată și mai fracturată.

Kremlinul vrea acum ca oamenii de rând să simtă războiul. La Moscova au fost instalate rachete antiaeriene și, în toată țara, au fost distribuite hărți ale adăposturilor antiaeriene. Școlile au început să îi învețe pe elevi abilități militare de bază, copiii sunt din nou puși să salute drapelul național, iar pensionarii exersează tehnicile de purtare de targă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...