Imagini spectaculoase surprinse într-o pădure din Maramureș. Un râs apare în imagini VIDEO

Imagini spectaculoase surprinse într-o pădure din Maramureș. Un râs apare în imagini VIDEO

Imagini spectaculoase au fost surprinse într-o pădure din Maramureș, pe camerele de supraveghere instalate. Animalele sălbatice își fac apariția pe rând, să se adape sau să caute mâncare.

Creasta principala a Munților Rodnei FOTO Parc Rodna

O pisică sălbatică și face apariția în fața camerei, iar după un timp apare un lynx, numit și râs. Urși, lupi, vulpi sau căprioare sau capre negre apar rând pe rând, spre deliciul privitorilor.

Imaginile sunt publicate de Romsilva - Parcul Natural Munții Rodnei, pe pagina lor de socializare.

Parcul Național Munții Rodnei este al doilea parc național din țară, cu o suprafață de 47.202 ha. Importanța acestei arii protejate se datorează atât geologiei și geomorfologiei munților, cât și prezenței a numeroase specii de faună și floră, endemite și relicte glaciare, potrivit site-ului oficial al parcului natural.

Alte imagini cu un cerb care își face culcuș în zăpadă au fost publicate pe aceeași pagină.

Țara Maramureșului, „civilizația lemnului”

Țara Maramureșului este renumită prin arta lemnului, vorbindu-se pe drept cuvânt de „civilizația lemnului": biserici de lemn, porți maramureșene, unelte de lemn etc. Folclorul și portul popular sunt de o frumusețe aparte. În zonele limitrofe ale parcului se practică transhumanța, ce confirmă sorgintea pastorală a poporului român.

Râșii sau lincșii (Lynx) sunt un gen ce cuprinde patru specii de feline sălbatice de mărime medie. Toți sunt considerați ca făcând parte din genul Lynx, dar unele autorități îi clasifică să facă parte din genul Felis, căruia îi aparține pisica sălbatică și pisica de casă. Caracalul, numit uneori râs de pustiu sau râs de deșert, este considerat ca făcând parte din genul Caracal, potrivit Wikipedia.

Mai multe imagini au surprins râși, pisici sălbatice sau alte sălbăticiuni, în pădurile din România.

Râșii au mărimea asemănătoare cu cea a câinelui. Au între 70 și 150 cm lungime, cu coadă relativ scurtă — de 5–25 cm. Vârful cozii la toate speciile este de obicei negru, iar în vârful urechilor sunt smocurile de peri negri, ceea ce deosebește râșii de alte feline.

Romsilva a mai prezentat o selecție de imagini cu grațioasele căprioare.

Ziua mondială a vieţii sălbatice este aniversată, în fiecare an, la 3 martie. În 1973, la această dată, era semnată, la Washington, Convenţia privind comerţul internaţional cu specii sălbatice de floră şi faună pe cale de dispariţie - CITES, un tratat multilateral ce are ca scop protecţia plantelor şi a animalelor aflate în pericol şi monitorizarea activităţilor de comercializare, pentru a nu fi pusă în pericol supravieţuirea speciilor, potrivit site-ului https://www.cites.org .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...