Imagini uimitoare cu un avion lovit de fulger imediat după decolare. Cât de dese sunt astfel de evenimente VIDEO

Imagini uimitoare cu un avion lovit de fulger imediat după decolare. Cât de dese sunt astfel de evenimente VIDEO

Imaginile surprinse de un pasionat de aviație din Canada arată momentul în care un avion Boeing 777 a fost lovit de fulger imediat după decolare.

Momentul în care avionul Boeing 777 a fost lovit în plin de fulger FOTO captură X

Potrivit Serviciului Național de Meteorologie, majoritatea avioanelor sunt lovite de fulgere cel puțin o dată pe an. Este însă mai puțin obișnuit ca un astfel de incident să fie surprins într-un clip video.

Ethan West a declarat pentru CBC News, citat de Business Insider , că observa avioanele la Aeroportul Internațional Vancouver duminică, atunci când a văzut unul dintre avioanele sale preferate: un Boeing 777-300ER.

La scurt timp după ce a început să filmeze decolarea avionului Air Canada, acesta a fost lovit de un fulger.

Un purtător de cuvânt al Air Canada a confirmat pentru CBC News că un avion care decola de la Vancouver a fost lovit de fulger, duminică.

Avionul și-a continuat călătoria de 10 ore către Aeroportul Londra Heathrow și a aterizat în siguranță înainte de a fi inspectat.

Avioanele suspectate că au fost lovite de fulger trebuie să treacă printr-o inspecție obligatorie care poate duce la întârzieri ale zborurilor.

Serviciul Național de Meteorologie spune că avioanele evită cât mai mult posibil furtunile cu fulgere: "Prezența lor lărgește câmpurile electrice ambientale tipice pentru furtuni și facilitează descărcarea electrică prin aer."

Avioanele comerciale sunt proiectate cu mai multe protecții pentru a atenua impactul unei lovituri de fulger , cum ar fi un strat suplimentar de protecție care conduce electricitatea departe de pasageri și de circuitele electrice interne.

Uneori, acest lucru poate să deterioreze fuzelajul, cum s-a întâmplat în cazul unui Boeing 787 Dreamliner al American Airlines anul trecut, conform View From the Wing.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”