Imaginile atacului armat de la şcoala din Texas. Poliţiştii nu au intervenit timp de 74 de minute VIDEO

Imaginile atacului armat de la şcoala din Texas. Poliţiştii nu au intervenit timp de 74 de minute VIDEO

Înregistrarea debutează cu sosirea atacatorului, un băiat, în vârstă de 18 ani, care şi-a lovit maşina în timp ce parca în vecinătatea şcolii.

Camera de supraveghere de pe coridor surprinde focurile de armă, apoi sosirea poliţiştilor care nu intervin. Pe coridor se aflau cel puţin douăzeci de poliţişti, însă intră în clasa în care atacatorul se închisese după 74 de minute.

„Să spui că au făcut o treabă bună, că au intrat acolo de două ori sau au încercat... I se pare cuiva că au făcut o treabă bună? Doar pentru că au încercat să intre acolo. A fost suficient atât? A fost suficient pentru oamenii care sângerau de moarte? Oamenii ăştia, toţi poliţiştii aceştia, cu scuturi, cu arme, cu echipament de protecţie, stăteau acolo.

Veneau apeluri la 911 de la un copil care spunea că îi aude pe poliţişti şi îi chema să vină... Nu e normal. Pentru asta s-au angajat, să protejeze oamenii. Nu au făcut asta în acea zi", a declarat un bărbat.

Videoclipul validează rapoartele iniţiale că autorităţile locale şi de stat nu au reuşit să ia măsuri imediate pentru a opri masacrul, în ciuda faptului că se aflau la doar câţiva metri de atacator, potrivit The New York Post .

Videoclipul era programat să fie lansat duminică de parlamentarii de stat. Oficialii au afirmat că doresc să ofere familiilor posibilitatea de a vedea înregistrarea video în privat.

Vincent Salazar, a cărui fiică de 11 ani, Layla Salazar, a fost ucisă în timpul atacului, a declarat pentru The New York Post că nu a văzut videoclipul înainte să fie public şi că familiile victimelor s-au simţit „legate la ochi”.

„Ştim cu toţii că poliţia nu şi-a făcut treaba. Trebuie să existe responsabilitate. Mulţi dintre aceşti oameni care nu au acţionat nu ar trebui să aibă locurile lor de muncă”, a declarat Salazar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”