Imaginile disperării și morții

Imaginile disperării și morții

„Este doar o răceală!”; „Nu e mai gravă decât gripa!”; „Se poate trata acasă!”; „E o conspirație!”; „Doar bătrânii sunt vulnerabili!” - sunt câteva dintre lozincile care circulă în mediul online și nu numai. Imaginile din spitalele din România ilustrează însă o cu totul altă realitate a pandemiei de COVID-19: una a disperării și morții.

După ce autoritățile au pierdut întreaga vară, decretând „victoria” asupra coronavirusului în timp ce restul Europei lua măsuri să împiedice un nou val devastator, președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seara că vor fi impuse noi restricții, după luni de zile în care atitudinea oficială a fost de minimalizare a pericolului.

Mai mult, după cum a constatat și presa internațională, autoritățile nu au luat aproape nicio măsură de a combate dezinformarea privind vaccinarea anti-Covid propagată atât la TV, cât și în mediul online. Rezultatele le vedem acum: recorduri de infecții, decese, pacienți în stare gravă.

Imaginile disperării surprinse în spitalele din România ilustrează amploarea dezastrului, scrie HotNews.ro .Sursă FOTO: Daniel Mihăilescu / AFP / Profimedia Images

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

2 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 „Președinta” României, aroganțe într-un resort de lux din Elveția

5 De ce SUA s-au înșelat atât de mult în privința competenței armatei ruse. Bilanțul experților militari