Imbecilul de Rizea, audiat la DNA

Imbecilul de Rizea, audiat la DNA

Imbecilul de Rizea s-a prezentat luni la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), însă acesta a refuzat să dea declaraţii cu privire la motivul prezenţei sale în faţa procurorilor.

Rizea a ajuns la DNA în jurul orei 13.00, fără a preciza dacă a fost citat pentru a da declaraţii într-un dosar sau dacă urmează să facă un denunţ, potrivit news.ro. 

Pe 22 martie, Cristian Rizea a fost trimis în judecată de procurorii DNA care îl acuză de  trafic de influenţă, spălare de bani în formă continuată (două acte materiale) şi influenţarea declaraţiilor (două fapte).

În acest caz mai este judecat şi omul de afaceri Lucian Colţea, care este cercetat pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani. “Iniţial, inculpatul Rizea Cristian nu a recunoscut faptele pentru care este cercetat în prezentul dosar aşa cum rezultă din declaraţia acestuia din data de 02.03.2016.

Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul Rizea Cristian a revenit asupra poziţii sale procesuale şi în data de 17.03.2016 a declarat că recunoaşte săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor aşa cum au fost reţinute în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale împotriva sa”, se arată în rechizitoriul DNA.

“Inculpatul Colţea Lucian a avut o poziţie procesuală sinceră prezentând faptele întocmai cum au fost reţinute mai sus”, susţin procurorii.

"În perioada septembrie - decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi" precizează procurorii într-un comunicat de presă.

În anul 2009, parlamentarul ar fi primit 300.000 de euro pentru a interveni la cele două instituţii "astfel încât o persoană din familia lui Colţea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv ca omul de afaceri să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna", arată DNA.

Potrivit procurorilor, Cristian Rizea ar fi încheiat patru contracte de împrumut false pentru a disimula provenienţa sumei. Ulterior, "în cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfăşurării prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori şi le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promiţându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spaţiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici", explică procurorii DNA.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată în realitate, „nefiltrată”, Loredana Groza. Botezatu pare mult mai tânăr decât ea...

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Planeta sexuală Oltenia / Elevă de 16 ani, prinsă de mamă în timp ce făcea sex cu profesorul de informatică, de 42 de ani

4 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen

5 VIDEO Rareș Bogdan, reacție promptă după declarațiile cancelarului Austriei