Imbecilul dracului! Tăriceanu a transmis din studioul Antenei 3 instrucțiuni către miniștri! Toader să dea OUG pentru revizuirea sentințelor definitive. Meleșcanu să-l recheme pe Maior din SUA

Imbecilul dracului! Tăriceanu a transmis din studioul Antenei 3 instrucțiuni către miniștri! Toader să dea OUG pentru revizuirea sentințelor definitive. Meleșcanu să-l recheme pe Maior din SUA

Imbecilul dracului! Tăriceanu a transmis din studioul Antenei 3 instrucțiuni către miniștri! Toader să dea OUG pentru revizuirea sentințelor definitive. Meleșcanu să-l recheme pe Maior din SUA!
 
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri la Antena 3 că a discutat cu ministrul justiției despre două acțiuni pe care acesta le are în vedere și pe care ”crede” că și premierul le va susține: o formulă juridică, hotărâre de Guvern sau ordonanță, pentru anularea protocoalelor și OUG pentru revizuirea sentințelor judecătorești definitive.

De asemenea, Tăriceanu a spus că îi va transmite o scrisoare din partea Senatului ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, prin care să-i ceară rechemarea din postul de ambasador în SUA a lui George Maior.

”Am discutat cu ministrul Justiției. Sunt două acțiuni pe care le are în vedere și cred că premierul le va susține: 1 – de a găsi o formulă juridică prin care aceste protocoale vor fi anulate, nu știu dacă o hotărâre de Guvern va fi suficientă, poate o ordonanță, și 2 – o ordonanță de urgență care să permită celor care au fost condamnați pe baza actelor făcute în baza protocoalelor, să le dea posibilitatea să redeschidă dosarele”, a declarat Tăriceanu la Antena 3.

În cadrul aceleiași emisiuni, președintele ALDE a explicat că ministrului de Externe îi va fi trimisă o scrisoare din partea comisiei de politică externă a Senatului prin care să i se ceară chemarea în țară a ambasadorului României la Washington, George Maior. ”Ministrul ar trebui să propună prim-ministrului rechemarea la post”, a mai spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a încercat să acrediteze ideea unei conspirații a ”sistemului” împotriva celor doi miniștri, al Justiției și al Afacerilor Externe, ambii vizați de dosare penale – Toader pentru că ”s-a făcut notar” și Meleșcanu pentru că și-a numit fiul vitreg în funcția de consul general la Strasbourg.

”Sunt două acțiuni împotriva a doi miniștri, deschise de procurorul general Lazăr. Sistemul nu se dă dus, nu predă armele și luptă. Nu cedăm nici noi din ALDE, nici colegii din PSD”, a mai spus Tăriceanu. ”Dacă mâine vom vedea plângeri penale depuse de unii din majoritate pe numele celor din opoziție să nu ne mirăm”, a mai spus el.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...