Imobil prăbuşit în Florida: Autorităţile îşi păstrează speranţa că vor fi găsiţi supravieţuitori;probleme structurale constatate în 2018

Imobil prăbuşit în Florida: Autorităţile îşi păstrează speranţa că vor fi găsiţi supravieţuitori;probleme structurale constatate în 2018

În a treia zi de căutări după prăbuşirea unui imobil rezidenţial într-o suburbie a oraşului Miami, în Florida, sud-estul Statelor Unite, autorităţile au declarat sâmbătă că îşi păstrează 'speranţa' că vor fi găsiţi supravieţuitori, transmite AFP.

'Ne păstrăm speranţa. Continuăm căutările. Căutăm persoane în viaţă printre dărâmături, este prioritatea noastră şi echipele noastre nu s-au oprit', a dat asigurări primarul comitatului Miami-Dade, Daniella Levine Cava, într-o conferinţă de presă.

'Nu a fost găsită nicio altă victimă', a adăugat ea, precizând că bilanţul rămâne cel din urmă cu o zi, şi anume patru morţi şi 159 de dispăruţi.

Operaţiunile de salvare sunt deosebit de dificile din cauza unui incendiu declanşat la locul prăbuşirii şi pe care pompierii încearcă să-l aducă sub control, a mai spus Daniella Levine Cava.

Una din victime a fost identificată, o femeie scoasă dintre ruine joi dimineaţă şi transportată la spital, unde, din nefericire, nu a supravieţuit, a relatat Miami Herald.

Sunt în continuare date dispărute 159 de persoane, dintre care aproape o treime sunt cetăţeni străini. Printre ei, nouă argentinieni, trei uruguayeni, şase paraguayeni - inclusiv sora soţiei preşedintelui - şi cel puţin patru canadieni, potrivit autorităţilor.
Prăbuşirea imobilului cu 12 etaje de la Surfside, în sud-estul Statelor Unite, în noaptea de miercuri spre joi, rămâne deocamdată neexplicată.

Un raport referitor la starea imobilului, a cărui faţadă dădea spre ocean, observa încă din 2018 'daune structurale majore', precum şi 'fisuri' în subsolul clădirii, conform unor documente publicate vineri seară de primăria din Surfside.

'Impermeabilizarea sub marginile piscinei şi calea de acces pentru vehicule (...) şi-a depăşit durata de viaţă şi deci trebuie scoasă complet şi înlocuită', scria în document expertul Frank Morabito.

Acesta mai constata 'fisuri în grade diferite la coloanele de beton, grinzi şi pereţi', dar nu releva un eventual risc de prăbuşire.

Un alt studiu, din 2020, arăta că imobilul, construit în 1981, suferise o tasare de circa 2 mm pe an între 1993 şi 1999.

La imobilul respectiv erau în curs lucrări de reparaţii, mai ales la acoperiş, au indicat mai mulţi responsabili, apreciind însă că este puţin probabil ca acestea să fi fost cauza prăbuşirii.

Ancheta pentru stabilirea cauzelor exacte va dura probabil mai multe luni, au prevenit experţii.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...