Imobil prăbuşit în Iran: Poliţia a recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa o manifestaţie

Imobil prăbuşit în Iran: Poliţia a recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa o manifestaţie

Poliţia din Iran a recurs la gaze lacrimogene şi tiruri de avertisment în aer pentru a dispersa o manifestaţie care a avut loc în sud-vestul ţării, după prăbuşirea unui imobil aflat în construcţie, soldată cu 28 de morţi, au relatat sâmbătă media locale citate de AFP şi Reuters.

La Abadan, unde s-a produs tragedia de luni, au avut loc ulterior mai multe manifestaţii la care participanţii au cerut ca responsabilii să fie traşi la răspundere. Proteste similare s-au desfăşurat şi în alte oraşe din aceeaşi provincie, Khuzestan, iar vineri iranienii au ieşit la protest în solidaritate cu familiile victimelor şi în oraşe din centrul Iranului, ca Ispahan, Yazd şi Shahin.

Vineri seara, la Abadan, forţele de securitate au intervenit cu gaze lacrimogene şi au lansat tiruri în aer pentru a-i dispersa pe sutele de manifestanţi adunaţi în apropierea ruinelor clădirii prăbuşite.

"Moarte funcţionarilor incompetenţi", au scandat o parte din protestatari, potrivit agenţiei Fars.

Sâmbătă, bilanţul a crescut la 28 de morţi, după descoperirea a încă două cadavre, a indicat ministrul de interne Ahmad Vahidi, citat de agenţia de presă de stat Irna. Alte 37 de persoane au fost rănite.

Justiţia locală a anunţat arestarea a 13 persoane, între care primarul din Abadan şi alţi doi foşti primari, acuzaţi că se fac responsabili de dramă.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”