Impozitul global de 15% pe profit se va aplica și Amazon și Facebook, spune șefa Fed-ului american

Impozitul global de 15% pe profit se va aplica și Amazon și Facebook, spune șefa Fed-ului american

Atât Amazon cât şi Facebook vor intra sub incidenţa noilor propuneri privind impozitul minim de 15% pe profitul companiilor, valabil la nivel global, convenit sâmbătă de miniştrii de Finanţe ai ţărilor din G7, a anunţat secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Întrebată dacă cele două companii vor fi vizate de propunere, Yellen a răspuns: "Propunerea va include marile firme profitabile iar acele firme, cred, se vor califica în aproape orice definiţie".

În comunicatul comun al miniştrilor de Finanţe din G7 se arată că propunerea va taxa "cele mai mari şi mai profitabile întreprinderi multinaţionale" în ţările în care realizează profitul, nu doar unde sunt înregistrate.

Amazon are o marjă de profit mai scăzută decât a majorităţii companiilor din domeniul tehnologiei, iar ţările europene sunt îngrijorate că nu va intra sub incidenţa impozitului minim de 15% pe profitul companiilor.

Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, a declarat că acordul reprezintă "o veste proastă pentru paradisurile fiscale din întreaga lume".

În schimb, ministrul irlandez de Finanţe, Paschal Donohoe, a cărui ţară va fi potenţial afectată, din cauza ratei impozitului pe profit de 12,5%, a afirmat că orice acord global trebuie să ţină cont şi de statele mai mici.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

4 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!

5 În față, tot cu găuri?