IMPRESIONANT! Citiți și voi câți români au semnat petiția de SUSȚINERE pentru Kovesi la șefia Parchetului European!

IMPRESIONANT! Citiți și voi câți români au semnat petiția de SUSȚINERE pentru Kovesi la șefia Parchetului European!

IMPRESIONANT! Citiți și voi câți români au semnat petiția de SUSȚINERE pentru Kovesi la șefia Parchetului European! În urmă cu 24 ore, pe  Declic.ro a fost lansată o campanie de strângere de semnături pe o petiție de susținere a candidaturii Laurei Codruţa Kövesi pentru funcţia de procuror şef european după ce ministrul justiției, Tudorel Toader, a anunțat că va face tot posibilul pentru a bloca desemnarea fostei șefe a DNA în această funcție extrem de onorantă pentru România. La ora redactării acestei știri sunt deja aproape 40.000 de semnături pe această petiție deși campania a fost lansată de o zi! Petiția este adresată preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani și miniştrilor Justiţiei din statele membre ale Uniunii Europene.

Petiția poate fi semnată  AICI .

„Către: Preşedintele Parlamentului European, d-l Antonio Tajani; Miniştrii Justiţiei din statele membre ale Uniunii Europene

Susţinem candidatura Laurei Codruţa Kövesi pentru funcţia de procuror şef european
DV

Stimate domnule preşedinte, stimaţi domni Miniştri,

prin prezenta, semnatarii, cetăţeni ai statului român, vă solicităm explicit să respingeţi ferm tentativa Ministrului Justiţiei din ţara noastră de a o defăima pe d-na Laura Codruţa Kövesi, cu intenţia de a descuraja alegerea domniei-sale în funcţia de Procuror-şef european. Vă solicităm respectuos, de asemenea, ca la momentul votului să comunicaţi Legislativului european existenţa prezentei iniţiative.

Este opinia fermă, asumată explicit, a fiecăruia dintre semnatarii acestui demers că, prin gestul său, Ministrul Justiţiei din România nu doar că nu ne reprezintă interesele şi voinţa ci, dimpotrivă, continuă în mod abuziv un efort personal şi guvernamental de subordonare politică a justiţiei şi de oprire a luptei împotriva corupţiei în România. Pentru cetăţenii români oneşti, Laura Codruţa Kövesi a căpătat o valoare simbolică tocmai prin efortul ei (şi al Departamentului Naţional Anticorupţie, sub conducerea ei) de a investiga faptele de corupţie la nivel înalt în ciuda actelor politice şi a modificărilor de legislaţie pe care actuala putere politică le-a realizat tocmai pentru a-i proteja pe politicienii corupţi.

De ce este important?

Faptul că preşedinţia europeană este deţinută vremelnic, prin mecanismul de rotaţie, de către ţara noastră nu trebuie să ducă la alterarea, nici măcar cu o iotă, a politicilor europene în domeniul justiţiei. Uniunea Europeană s-a exprimat deja cu deplină claritate privind abuzurile repetate comise de către guvernele României, în ultimii doi ani, în detrimentul justiţiei şi prin reprimarea brutală a protestelor cetăţeneşti în sprijinul sistemului judiciar.

Domnul Toader, ca şi alţi reprezentanţi ai Guvernului nostru, inclusiv Prim-Ministrul Dăncilă, continuă să sfideze instituţiile europene prin afirmaţiile lor repetate potrivit cărora Comisia de la Veneţia, GRECO, Consiliul Europei şi chiar Parlamentul European ar fi adoptat diverse documente critice la adresa României pentru că nu s-au informat corect privitor la situaţia din ţara noastră. În aceste condiţii, a lua în serios/ a conferi validitate demersurilor defăimătoare ale ministrului Toader ar constitui, pentru organismele europene amintite, gesturi de auto-contestare.”

-------------

Laura Codruta Kovesi s-a clasat prima in cursa pentru functia de sef al Parchetului European, dupa interviul sustinut in fata unui juriu de specialisti in drept ai UE.

Acest juriu a intocmit o lista scurta de 3 candidati agreati pentru inalta functie, iar fosta sefa a DNA este pe prima pozitie, fiind urmata de Jean - Francois Bohnert (Franta) si Andres Ritter (Germania).

Juriul de selectie a trimis aceasta lista scurta presedintelui Parlamentului European, Antionio Tajani, dar si ministrului Tudorel Toader, ca presedinte al Consiliului de ministri de Justitie - JAI (avand in vedere ca Romania detine presedintia UE in acest moment).

Din lista scurta va fi ales castigatorul functiei de catre Parlamentului European si Consiliul European, care vor desemna procurorul-sef european prin consens.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante