„IMUNUL” Blaga, petrecere REGEASCĂ la Mamaia cu „GAȘCA Monaco”!

„IMUNUL” Blaga, petrecere REGEASCĂ la Mamaia cu „GAȘCA Monaco”!

Imunul Vasile Blaga, un amărât de bugetar parlamentar cu o leafă de rahat, a spart peste 500 de milioane vechi la petrecerea regească dată de ziua lui! Pe terasa de la Caelia din Mamaia. Însă nu asta e știrea principală. Ci asta. La ospățul regesc al Imunului, care a schimbat prefixul pe 26 iulie, a fost prezent, chiar și cu ciuntirile operate de DNA, nucleul dur al Găștii de la Monaco. Ex-ministrul Economiei, Adriean Videanu, miliardarii Bebe Ionescu (cuscrul lui Traian Băsescu), ”Regele ochelarilor” Cornel Cristescu (proprietarul Opticris), Raul Doicescu (care deţine imperiul Bog’Art) şi Dan Drăgoi (alt afacerist ultra-influent, general în rezervă şi tată al lui Bogdan Drăgoi, ministru al Finanţelor Publice, la un moment dat).

Cu alte cuvinte crema-cremelor din cercurile care cu adevărat au un cuvânt greu de spus în România! 

 Foarte interesant...

De exemplu

Dan Drăgoi este tatăl fostului ministru al Finanțelor Publice în guvernul MRU, Bogdan Drăgoi. A fost secretar de stat la Ministerul Economiei/Industriilor în guvernele Roman și Stolojan, fiind adus în acest post de g-ralul (r) Victor Athanasie Stănculescu - devenit ministru în primele guverne post-revoluționare. Ulterior, Stănculescu și Drăgoi au intrat în afaceri, reprezentând în România interesele grupului Balli. Dan Drăgoi a fost director în firmele Sidex International Ltd. (Londra) și Dundee Ltd (Dublin) - ambele au parazitat combinatul Sidex Galați (când aparținea statului). Dan Drăgoi a fost adjunctul lui VIctor Athanasie Stănculescu ca secretar de stat la Ministerul Economiei în perioada 16 octombrie - 8 noiembrie 1991. Instituția abia se crease prin reorganizarea Comitetului de Stat al Planificării, scria Rise Project.

Despre Drăgoi se spune că ar fi general SIE în rezervă.

Una dintre afacerile familiei Drăgoi a costat fiecare român un dolar. Decontul a avut loc în 2007, dar lovitura a fost dată cu zece ani mai devreme prin firma londoneză Sidex International Ltd. Compania a funcționat ca broker de materii prime pentru aprovizionarea combinatului Sidex Galați, dar și ca intermediar pentru exporturile acestuia. Printre directorii firmei au figurat Dan Drăgoi (tatăl ministrului de Finanțe), Gheorghe Ionescu (tatăl soţului Elenei Băsescu) și Raymond De Rubeis (partener de afaceri cu familia Drăgoi). Firma engleză era împărțită de grupul Balli (60%) și de combinatul Sidex-Galați (40%).

În firma Amrom Automotive 2006, Drăgoi-senior a fost asociat direct cu Virgil Măgureanu (fost director SRI), Bogdan Ionescu, Vlad Soare (fost președinte Gelsor – grup deținut de Sorin Ovidiu Vîntu) și Cristian Vlaicu (fost director RAAPPS – asociat în afaceri cu Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea și controversatul Adrian Petrache), mai scris RISE.

Drăgoi senior a fost asociat şi cu Azad Khosro –partenerul celor care au intermediat fregatele second-hand „Regele Ferdinand” şi „Regina Maria”, cumpărate de Ministerul Apărării Naţionale de la concernul BAE Systems, la prețuri supra-evaluate (2003). Azad Khosro deținea 12% din firma Asigurarea Anglo-Română, iar Dan Drăgoi controla 5%.



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa