În Austria sunt ameninţaţi cu carantinare cei care nu sunt imunizaţi împotriva COVID-19

În Austria sunt ameninţaţi cu carantinare cei care nu sunt imunizaţi împotriva COVID-19

Vineri, au fost anunţate noi restricţii în Austria din cauza creşterii numărului celor infectaţi de SARS-CoV-2. Noul cancelar Alexander Schallenberg a declarat că, dacă statisticile continuă să arate agravarea situaţiei, atunci oamenii care nu sunt imunizaţi (vaccinaţi sau au dovadă că au trecut prin boală) vor fi carantinaţi – a transmis Agenţia de ştiri MTI. Politicianul a adăugat, după şedinţa extraordinară a executivului de vineri seara, că altfel „ţara se va împiedica de epidemia celor neprotejaţi şi nevaccinaţi”. Măsura se va activa dacă paturile din secţiile de terapie intensivă ale spitalelor vor fi ocupate peste un anumit nivel.

Ministrul sănătăţii, Wolfgang Mückstein, a declarat că persoanele care nu s-au vaccinat sau nu s-au vindecat din COVID-19 trebuie să se aştepte la noi restricţii şi la interdicţia de a părăsi locuinţa, conform planului gradual adoptat la mijlocul lunii septembrie şi care a fost completat ieri.

Potrivit acestui plan, atunci când gradul de ocupare a paturilor din secţiile de terapie intensivă depăşeşte 25%, va intra în vigoare aşa numita Regula 2G, care înseamnă că cei nevaccinaţi nici în posesia unor teste negative nu pot să fie prezenţi în zone cu risc de infectare, cum sunt: restaurante, hoteluri, evenimente culturale sau sportive, nu pot vizita bolnavi în spitale sau persoane în azile de bătrâni.

Ultima treaptă a restricţiilor se va aplica atunci când gradul de ocupare a paturilor la secţiile de terapie intensivă va depăşi 30%. În acest caz, persoanele neimunizate pot părăsi domiciliul lor doar pentru motive foarte întemeiate. Schallenberg a exclus posibilitatea ca restricţiile să-i afecteze pe cei nevaccinaţi şi şi-a exprimat speranţa că anunţarea acestor măsuri va spori dorinţa de vaccinare a populaţiei.

În prezent, secţiile de terapie intensivă în Austria sunt ocupate în proporţie de 11%. De la începutul izbucnirii pandemiei în Austria au fost înregistrate 791.226 de cazuri, dintre aceştia 11.233 au decedat. În ultima săptămână, rata de incidenţă a infecţiilor a fost 23 la o mie de locuitori. Nivelul de vaccinare a populaţiei în Austria este de 62%.

Székely Ervin, RADOR

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”