În cel mai bogat sat din România Ferrari-ul e considerat „vechitură”.

În cel mai bogat sat din România Ferrari-ul e considerat „vechitură”.

Un sat din Ardeal este catologat ca fiind drept cel mai bogat din România, însă puțini români au auzit despre el și despre viața luxoasă de acolo.

Certeze, situat în județul Satu Mare, este considerat cel mai bogat sat din România. Localitatea dispune de toate facilitățile necesare pentru o viață confortabilă și prosperă, dar duce lipsă de locuitori, deoarece mulți dintre aceștia au ales să se stabilească în afara țării în căutarea unui trai mai bun, în țări precum Spania, Italia, Franța sau Marea Britanie, potrivit site-ului stiridecluj.ro .

Baniilor sunt investiți și în Certeze. Acolo, casele au devenit luxoase, mari, chiar și cu trei etaje.

„Arhitectura localității impresionează prin detalii complexe, inclusiv uși sculptate din lemn, balcoane impunătoare, ferestre moderne și garduri elegante din fier forjat”, mai notează sursa citată.

Presa germană a aflat despre existența acestui sat din județul Satu Mare, iar acolo a fost realizat și un documentar.

Legenda fascinantă a satului Certeze

„O legendă fascinantă înconjoară satul Certeze. Un articol inspirat dintr-un documentar prezentat de Deutsche Welle povestește despre un localnic și fiul său care au lucrat în construcții în Franța, simțind mereu dorul căminului. Cu toate acestea, s-au confruntat cu provocarea de a menține un nivel de trai decent, având în vedere discrepanțele salariale dintre Europa și România. În trecut, se spunea că oamenii din Certeze mergeau pe cele mai dificile șantiere din străinătate pentru a aduna fonduri și a-și construi casele mult visate. Legendele mai susțineau că unii dintre ei au prosperat prin vânzarea de ziare în metroul din Paris sau lucrând la construcția celor mai înalte clădiri din Franța. Toate aceste eforturi erau dedicate construirii unor case impresionante în acest pitoresc colț de țară”, conform stiridecluj.ro.

A plecat de tânăr, de jos, ca muncitor, iar acum, la 32 de ani, are o companie care angajează alți oșeni la Paris. Deși anul trecut a jurat că nu vine în vacanță acasă cu Ferrari-ul pentru că și-a distrus pe drumurile noastre jantele "de 20.000 euro", nu s-a ținut de promisiune. Ofticoșii din sat au râs de el că are mașina veche, dar Patrick avea pregatită o mutare care să-i lase pe toți cu gura cascată: amenajarea unui complex sportiv în Certeze, în care să joace fotbal când se întoarce în concediu, cu prietenii”, a fost descrierea unui locuitor înstărit din Certeze.


Masina si casa lui Patrick, Certeze, Satu Mare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...