În drum spre China, un zbor Delta revine în SUA din cauza noilor restricţii anti-COVID-19

În drum spre China, un zbor Delta revine în SUA din cauza noilor restricţii anti-COVID-19

Compania americană Delta Air Lines a decis săptămâna trecută să cheme înapoi la Seattle un avion în zbor spre Shanghai din cauza noilor restricţii sanitare cerute la aeroport, atrăgându-şi critici din partea autorităţilor chineze, notează AFP.

"Pentru a respecta cerinţele de curăţenie de la Aeroportul Internaţional Shanghai Pudong (PVG) care au fost emise de guvernul chinez la 21 decembrie, zborul 287 de la Seattle la Shanghai s-a întors la (Seattle) în timp ce se afla în drum spre (Shanghai)", a indicat un purtător de cuvânt al companiei într-un e-mail trimis AFP luni.

"Noile proceduri de curăţenie necesită o perioadă de timp considerabil extinsă şi nu sunt viabile pe plan operaţional pentru Delta", a adăugat el, fără a mai multe precizări legate de procedurile în cauză.

Potrivit presei chineze, mai mulţi pasageri s-au văzut la revenirea în Statele Unite cu teste COVID-19 perimate şi cu vize expirate, ceea ce a determinat consulatul chinez din San Francisco să înainteze o plângere oficială pe lângă compania Delta.

Mii de zboruri au fost anulate în ultimele zile de companiile aeriene din întreaga lume, numeroşi piloţi şi echipaje fiind bolnavi sau în carantină din cauza variantei Omicron a COVID-19, extrem de contagioasă.

Numeroase autorităţi au înăsprit, de asemenea, restricţiile, autorităţile chineze fiind deosebit vigilente în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice de la Beijing, care încep în mai puţin de 40 de zile. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”