În pofida pandemiei, poliţia din Brazilia a ucis mai mulţi oameni decât în 2019

În pofida pandemiei, poliţia din Brazilia a ucis mai mulţi oameni decât în 2019

Cel puţin 3.148 de oameni au fost ucişi de poliţia braziliană în prima jumătate a acestui an, mai mult cu 7% comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2019, a raportat joi portalul de ştiri G1, informează dpa.

Numărul de ofiţeri de poliţie ucişi a crescut de asemenea de la 83 la 103.

După ce a scăzut timp de câţiva ani, numărul de persoane ucise a crescut în Brazilia în primele şase luni ale acestui an cu 6%, până la 22.680, potrivit unui recent raport pentru monitorizarea violenţei elaborat de compania media Globo, Universitatea din Sao Paulo şi Forumul Brazilian pentru Securitate Publică.

Acest număr include omuciderile, uciderile în timpul jafurilor şi rănirile care au dus la deces.

Restricţiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus nu au prevenit violenţele din Brazilia, unde poliţia ucide mai mulţi oameni decât oriunde în altă parte în lume.

"Logica folosită este cea pe timp de război, când cadrul de control democratic şi limitele impuse de lege nu funcţionează", explică Renato Alves şi Fernando Salla de la Universitatea din Sao Paulo.

"Discursul poliţiei este acela că duşmanul e mereu bine înarmat şi se opune poliţiei cu arme de foc şi reprezintă un risc pentru ofiţerii de poliţie", îi citează G1 pe cei doi experţi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel

5 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia