În Serbia s-au raportat 7.840 noi cazuri de infectare cu coronavirus și 63 de decese asociate COVID-19

În Serbia s-au raportat 7.840 noi cazuri de infectare cu coronavirus și 63 de decese asociate COVID-19

Potrivit celor mai recente date raportate de autorități, în Serbia în ultimele 24 de ore după efectuarea a 26.498 de teste s-au confirmat 7.840 de noi cazuri de infectare cu coronavirus și s-au înregistrat 63 de decese la pacienți diagnosticați cu COVID-19. În spitale sub tratament se află 6.789 de pacienți, dintre care 267 la terapie intensivă. De la începutul epidemiei, în Serbia s-au raportat în total 1.111.957 de cazuri de COVID-19 și 9.634 de decese asociate infectării cu coronavirus, rata mortalității fiind de 0,87%. Situația epidemiologică din Serbia este în continuare gravă și autoritățile la solicitarea părții medicale din Comandamentul de criză au introdus certificatele verzi pentru cei care se află după ora 22:00 într-un local de alimentație publică. Nemulțumiți de această hotărâre, mai mulți cetățeni au organizat proteste la Belgrad în fața imobilului în care locuiește medicul epidemiolog Pedrag Kon, și la Niš în fața locuinței doctorului Branislav Tiodorović, ambii membri ai Comandamentului de criză. Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că „se vor folosi toate instrumentele statului de drept pentru a proteja securitatea medicilor”. „Trebuie să le asigurăm securitatea și libera circulație, iar toți cei care încearcă să le pericliteze integritatea fizică se vor alege cu un dosar penal, dar aceasta este de competența organelor judiciare” – a declarat Vučić./rmihaj/ilapadat

(www.rts.rs – 27 octombrie)

Sursa: rador.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

2 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

3 Militarii ucraineni au distrus o stație radar de război electronic, care poate fi inclusă în categoria „arme valoroase ale armatei ruse”

4 Ce urmează după referendumuri: Novorusia, proiectul care ar deveni realitate?

5 Explozii puternice în jurul gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică / Operatorul anunţă că acestea au suferit avarii „fără precedent”