În sfârșit, vești bune: Ianis Hagi, printre cei mai buni de la Alaves. Și-a câștigat postul de titular

În sfârșit, vești bune: Ianis Hagi, printre cei mai buni de la Alaves. Și-a câștigat postul de titular

Ianis Hagi a fost pentru a 2-a oară la rând titular la Deportivo Alaves, în partida din deplasare cu Celta Vigo, echipa care o chinuise pe Barcelona (2-3, după ce în minutul 80 conducea cu 2-0) în etapa trecută. Românul a avut o evoluție foarte bună, primind a 3-a cea mai mare notă din echipa sa.

Ianis Hagi a pus osul în meciul cu Celta Vigo. Foto Getty images

Mijlocașul român a fost aproape de gol în două rânduri și a contribuit decisiv la eliminarea unui adversar, în deplasarea de pe terenul Celtei Vigo. Partida s-a terminat la egalitate, scor 1-1, dar Alaves a dominat la toate capitolele.

Celta a condus cu 1-0 la pauză, după autogolul lui Rafa Marin, dar echipa lui Hagi a egalat în partea secundă prin Samu. Românul a fost un permanent pericol pentru apărarea adversă și chiar a fost aproape de gol în prima repriză, când a executat bine o lovitură liberă, dar Villar a salvat cu o paradă extraordinară, scrie presa din Spania, care a observat că Ianis a destabilizat în mai multe rânduri defensiva galicienilor.

A scos un cartonaș roșu pentru adversari

Românul a fost faultat de Luca de la Torre în minutul 68, fază la care jucătorul Celtei a primit al doilea cartonaș galben. Imediat Ianis Hagi a fost înlocuit, iar din din lovitura liberă rezultată a venit golul egalizator al celor de la Alaves.

Pentru prestația de pe Balaidos, Ianis Hagi a primit nota 7,5 din partea portalului Sofascore. De la Alaves, doar Alex Sola (7,6) și Samuel Omorodion (8) au primit note mai mari. Deportivo Alaves a urcat pe locul 15 în clasament, cu 7 puncte. În etapa următoare, echipa lui Hagi joacă pe teren propriu cu Osasuna.

Pentru că nu mai prindea echipa, după ce a revenit după accidentarea care l-a ținut în afara terenului timp de un an, Ianis a fost împrumutat de Glasgow Rangers la Alaves până la finalul sezonului. Cum spaniolii nu au opțiune de cumpărare, românul se va întoarce pe Ibrox Park după ce i se va încheia împrumutul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat